Una bebè de 40 dies queda en coma per una sobredosi de metadona i cocaïna, que se li havia donat a través del biberó.

Una bebè italiana en coma per sobredosi de cocaïna

La bebè va ser ingressada d'urgència en un centre mèdic de la ciutat italiana de Lucca el passat 11 de març amb una parada respiratòria.

Va ser traslladada a l'hospital Cisanello de Pisa per la gravetat del seu estat.

Després de les anàlisis d'orina, els metges van observar una taxa de metadona en sang igual a 1.644 nanograms per mil·lilitre -el que suposa una xifra 16 vegades superior als límits que s'usen per a considerar a una persona positiva en drogues- i una taxa de cocaïna de 74 nanograms per mil·lilitre, no gaire lluny dels 100 necessaris per considerar-se positiu.

Li van donar droga amb el biberó

Ara, la nena es troba en coma i les autoritats, dirigides per la Fiscalia de Lucca, investiguen la mare. 

Inicialment, els sanitaris no van veure cap connexió amb droga, ja que els pares van assenyalar que simplement es van trobar a la nena al seu llit amb dificultats per respirar.

Bebé hospital / EFE

La bebè va ser ingressada d'urgència amb una parada respiratòria i les mostres d'orina van revelar una sobredosi de metadona i cocaïna / Arxiu EFE

Segons la mateixa Fiscalia, la mare no dona el pit a la bebè. Això vol dir que per aconseguir una xifra tan elevada de metadona en sang, la droga va haver de ser subministrada a través del biberó.

La investigació se centra a esbrinar si se li va donar de forma voluntària o no.

Des del seu ingrés en estat greu, les condicions de la nena estan millorant i ja torna a respirar de forma autònoma després d'haver estat intubada, tot i que s'està a l'espera de més proves per avaluar danys neurològics, segons mitjans locals.

Una parella mata accidentalment el seu fill de quatre mesos

I més a prop, a Múrcia, una negligència parental va acabar amb la mort d'un bebè de quatre mesos a Alhama.

Els pares, sota els efectes de l'alcohol, es van ficar al llit on era el nen, que va morir esclafat, segons les primeres hipòtesis.

Quan la parella es va adonar que el seu bebè no respirava, van avisar Emergències 112.

Els sanitaris de la Unitat Mèdica d'Emergències (UME), un metge i un infermer van intentar reanimar-lo sense èxit, ja que feia una hora que havia mort.