Els serveis d'emergències han rebut un avís a les 6:43 hores del matí d’aquest diumenge en el qual s’informava de cinc intoxicats per algun tipus de substància. Els afectats, tots homes, es trobaven en un local del carrer Casanova de Barcelona que ofereix serveis de sauna. Dos d’ells han hagut de ser ingressats en l’hospital en estat crític, mentre que els altres tres es troben menys greus. A hores d’ara els Mossos d’Esquadra no han detectat signes de criminalitat.

Intoxicats en una sauna  

Sis ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’han desplaçat aquesta matinada fins al número 57 del carrer Casanova, una de les saunes gais més populars del districte de l’Eixample. Els cinc afectats, d’entre 30 i 50 anys, han estat estabilitzats pels sanitaris. Al lloc també s’ha desplaçat un equip de coordinació operativa i un de logística per poder atendre els intoxicats.

Tres d’ells han rebut una primera assistència in situ abans de ser traslladats als hospitals del Mar i del Sagrat Cor amb pronòstic menys greu. Dos dels afectats, però, han hagut de ser ingressats d'urgència als hospitals Clínic i Sant Pau, respectivament, on han arribat en estat crític. A hores d’ara es troben en observació en la Unitat de Cures Intensives (UCI) dels respectius centres mèdics.

Els Mossos investiguen els fets

Els Mossos d’Esquadra, que també van acudir a l’escena, han obert una investigació per esclarir els fets. Els agents no han detectat indicis de criminalitat, però tenen totes les hipòtesis obertes. Per altra banda, encara desconeixen amb quin tipus de substàncies s’han intoxicat els cinc afectats, i es troben a l’espera de rebre els resultats de les analítiques.

No és la primera vegada que aquesta sauna de Casanova és notícia. El gener del 2020, un turista nord-americà va ser segrestat i retingut durant més de vint hores per un home que havia conegut en aquest local. El segrestador el va portar fins a un poble de l'Anoia on li va deixar tancat en una casa després de robar-li les targetes de crèdit i tots els diners en efectiu que portava a sobre. Finalment, la víctima va aconseguir alliberar-se i va denunciar el seu segrestador, que va ser condemnat a sis anys de presó.