No és inusual veure cotxes circulant pel carril del mig; molts conductors assegures que se senten més segurs, però aquesta mania pot comportar una sanció de fins a 200 euros segons alerten des de la Direcció General de Trànsit (DGT). El motiu és tan simple com el fet que aquest carril s’hauria de fer servir només per avançar.

Segons el Reglament General de Circulació els vehicles hauran d'anar pel carril que es trobi més a la dreta i els carrils central i esquerra només s'hauran de fer servir si es vol avançar. La DGT podrà multar a qualsevol conductor que circuli per aquests dos carrils estant el de la dreta lliure, sobretot si això està dificultant la circulació dels altres vehicles. A més, anar pel carril del mig pot suposar un perill en cas d'una avaria, tant pel conductor com per la resta de persones que es troben a la carretera.

Només es pot avançar per l’esquerra

Segons el reglament de circulació, si es vol avançar un cotxe que està circulant pel carril central, haurem de canviar al carril de l'esquerra, però sempre haurem de terminar la maniobra tornant al carril situat més a la dreta. També està prohibit quedar-se al carril esquerre per avançar diversos cotxes de continu. Per altra banda, tampoc podem avançar pel carril de la dreta per sobrepassar un vehicle que circuli més lent per la nostra esquerra.

Les úniques excepcions que permeten utilitzar els carrils central i esquerra durant distàncies més llargues es donen quan l'estat de la carretera no sigui propícia, o quan s'hagi d'agafar una sortida en aquella direcció. De la mateixa manera, en cas que hi hagi una retenció o un embús els cotxes es podran repartir per tots els carrils per tal de facilitar la circulació.