L’Agència de Salut Pública de Catalunya està investigant un restaurant japonès de Girona per una intoxicació alimentària que ha afectat una cinquantena de persones. Els primers afectats van començar a presentar símptomes d’haver contret salmonel·la el passat mes de juliol després d’haver menjat al Koyo Girona, un bufet lliure asiàtic ubicat al número 4 del carrer Joaquim Vayreda de la capital del gironès. En aquell moment van ser 20 les persones infectades, quatre de les quals van necessitar ingrés hospitalari. El passat mes de març es va donar un altre brot, que va deixar 26 malalts, i l’Ajuntament ha ordenat, finalment, el seu tancament.

Febre alta, diarrea i vòmits

Segons ha avançat el Diari de Girona, diverses persones que van fer algun àpat al restaurant entre els dies 15 i 22 de març van començar a presentar un quadre de salmonel·losi, que consisteix en febre alta per sobre dels 39 °C, vòmits, diarrea i còlics estomacals. Els tècnics de Vigilància Epidemiològica han analitzat mostres de les 26 persones afectades, i totes han donat positiu en salmonel·la.

Efectius de Protecció de la Salut, juntament amb funcionaris de l'Ajuntament, han fet diverses inspeccions en aquest establiment per tal de revisar les condicions d'higiene de la cuina i de manipulació dels aliments. A més, també han recollit mostres de les matèries primeres amb els quals s'elaboren els plats del restaurant, i a hores d'ara s'estan analitzant.

Tancats per “reformes”

El passat 29 de març el restaurant va tancar les portes per ordre de l'Ajuntament de Girona, i no tenen permís per tornar a obrir fins que no es disposi de més informació obtinguda de l'anàlisi dels aliments que assegurin que l'activitat de l'establiment no suposa un risc per a la salut pública. Per la seva banda, els propietaris del local han informat amb un cartell penjat a la porta que romandran tancats de manera indefinida per motiu d'unes "reformes".