L’Audiència de Tarragona ha acceptat part de la petició feta per la defensa del cineasta d’Alcover Martí Guarch que ha demanat poder sortir de la presó. Des del passat mes de març que el jove, de 23 anys i nacionalitat espanyola, que està entre reixes per, presumptament, haver agredit sexualment una menor, una de les seves alumnes de l’escola d’interpretació que ell mateix lidera. Va abusar sexualment d’una noia menor de 14 anys, una de les noies amb qui ell treballava habitualment. 

Fiança de 25.000 euros per Martí Guarch 

Després d’aquests mesos a la presó, la seva defensa va demanar poder ser deixat en llibertat a l’espera que sigui el dia que arribi el judici. La secció 2a de l’Audiència de Tarragona ha acceptat en part la petició i si bé el manté en presó, accepta que si paga una fiança de 25.000 euros pugui sortir. Alhora, si surt, se li serà retirat el passaport i no podrà sortir d’Espanya. Guarch serà desterrat d’Alcover. No podrà tornar al poble on, presumptament, van passar els fets i no podrà ni comunicar-se ni acostar-se a menys de 500 metres de la víctima. 

En la interlocutòria que accepta que pugui sortir de la presó, el tribunal de l’Audiència de Tarragona justifica que el risc d’escapar, tot i que es pot enfrontar a una pena de presó de 15 anys de presó, ha baixat -està empadronat a Alcover, amb els seus pares i germana, i té feina- i tampoc sembla que pugui tornar a cometre el delicte del qual està acusat; en el moment de la detenció ja feia mesos que no mantenia contacte amb l’actriu de 14 anys. El tribunal també assegura que ja es van practicar totes les proves que calien, com el buidatge del terminal mòbil per part dels Mossos d’Esquadra, i que a la presó s’ha agreujat el seu estat de salut mental, amb dos intents de suïcidi. 

Podrà sortir de Mas d'Enric

El tribunal de la secció 2a de l’Audiència de Tarragona creu que la quantitat de 25.000 euros de fiança per poder sortir de la presó s’adequa a la capacitat econòmica que té -o tenia, abans de ser arrestat- el director de cine Martí Guarch. Si la paga, podrà sortir de la presó de Mas d’Enric, a Tarragona, i només haurà de presentar-se cada dia 1 i 15 de cada mes als jutjats de Valls.