Greus incidents durant la processó de Diumenge de Rams aquest diumenge al Vendrell, al Baix Penedès. Segons han explicat fonts de la Policia Local, quan passaven pocs minuts de dos quarts de vuit del vespre un agent que estava fent tasques de vigilància de la processó, que transcorria pel centre de la ciutat, va detectar com un grup de cinc joves magrebins estaven creant inseguretat a la zona, molestant la gent que estava esperant el pas de la processó i provocant també aldarulls. Els joves estaven al carrer d’Àngel Guimera i es dirigien cap a la plaça Nova, just en el pas de l’acte religiós. 

 

L’agent de al Policia Local del Vendrell va alertar per emissora i diversos agents es van dirigir fins al punt, per intentar fer abandonar els joves de la situació. Lluny de fer cas als policies, els joves van enfrontar-se a la policia, donant empentes i agredint als agents, que van haver de fer ús de les defenses personals per intentar repel·lir l’agressió, tal com es veu a les imatges d’aquest vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat. 

Dos detinguts per atacar els policies

Tres dels joves van poder escapar del lloc i dos van quedar detinguts per agents de la policia del Vendrell. Segons fonts de la policia de la capital del Baix Penedès, els dos arrestats tenen 24 anys i són de nacionalitat marroquina. Estan acusats d’un presumpte delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat. S’ha obert una investigació per intentar identificar i investigar també els altres tres joves que van participar amb el grup amb la intenció de rebentar la processó de Diumenge de Rams del Vendrell. Els agents van ser aplaudits quan van poder emportar-se els dos joves violents.

Veïns del municipi han explicat que no és el primer cop que aquests joves creen inseguretat al centre del municipi. Tot i que no s'han pogut relacionar formalment, fonts de la policia catalana, els Mossos d'Esquadra, sí que han explicat que els dos arrestats tenen relació amb els joves arrestats fa poques setmanes per participar amb violentes baralles al Vendrell. En aquests enfrontaments, que es reprodueixen durant les nits, un d'ells va arribar a perdre la visió en un ull per culpa dels atacs amb matxets i pedres.

Setmana Santa al Vendrell

Aquest diumenge va arrencar els actes religiosos de la Setmana Santa del Vendrell a les 12 del migdia a la plaça de Francesc Macià on es va fer la benedicció de rams i la missa. A la tarda, al voltant de dos quarts de cinc, va arrencar la processó de l’Hermandad, que va congregar la participació d’unes 300 persones i dues bandes de música. Tot i els aldarulls, l’acte va poder acabar, a l’església, al voltant de dos quarts de deu.