Els vídeos que la Policia Local de Sitges va recuperar de la brutal agressió que van patir cinc homes gais la matinada de Cap d’Any al centre de Sitges ha permès identificar i detenir cinc persones relacionades amb els fets. En total s’han identificat deu persones, molt joves, de nacionalitat espanyola i marroquina, nois i noies. D’aquests deu, tres ja van ser identificats i denunciats penalment.

Ara s’han fet cinc detinguts més i els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació per poder detenir els dos que falten. Els fets es van registrar la nit de Cap d’Any, a Sitges, un dels emplaçaments de l’oci gai més important del país, fora de Barcelona. Segons l’atestat policial, els deu identificats van iniciar un enfrontament amb les cinc víctimes, quan sortien d’un local musical. Les víctimes van rebre insults de caràcter homòfob, agressions físiques i també van patir el llançament d’objectes contundents com ara ampolles de vidre

 

A conseqüència d’aquesta agressió van patir ferides de diversa consideració, que va requerir el seu trasllat a un centre hospitalari i un seguiment mèdic durant les posteriors setmanes. De fet, una de les víctimes va patir una perforació al timpà i un altre va patir problemes oculars, en ruixar-lo amb un esprai de defensa. Una de les víctimes encara està en tractament psicològic. 

Deu identificats: en falten dos per detenir

Del grup de deu joves que apareixen als vídeos de l’agressió, la Policia Local de Sitges en va poder identificar i localitzar a tres, que van ser interrogats i imputats pels delictes d’odi i discriminació, lesions i desordres públics. Amb la declaració d’aquests tres primers, els testimonis i un anàlisi acurat de les imatges de vídeo s’han pogut identificar a set persones més, entre nois i noies, i tots molts joves. Alguns, amb antecedents per fets semblants. 

D’aquests set nous identificats, el passat 1 i 2 de febrer van ser arrestats a Sitges cinc. Dos d’ells són menors d’edat. Igual que els primers, també ha estat imputat per delictes d’odi i discriminació, lesions i desordres públics. Els majors d’edat van passar a disposició judicial i els menors van ser entregats a la Fiscalia de Menors. Tots cinc, però, van quedar en llibertat amb càrrecs. Els Mossos mantenen oberta la investigació per localitzar i detenir a dues persones més, també per la seva participació amb les agressions de clar signe ideològic contra la comunitat LGTBI de Sitges, aprofitant un ambient festiu.