Chloe Holbrook ha viscut una història inversemblant el dia del naixement del seu fill Hugo. La mare, de 22 anys, va patir una reacció anormal a l'epidural que li van administrar els metges i el seu cor es va parar durant vuit minuts.

Els problemes de la mare durant un part que es va complicar i va necessitar cesària es van traslladar també a Hugo, que va haver de ser reanimat després que el seu cor també deixés de bategar durant un curt període de temps. Els fets van succeir a l'Hospital Central de Milton Keynes, a Anglaterra.

Reece, el pare d'Hugo i parella de Chloe va dir sentir-se molt nerviós mentre tot passava. De fet, la recuperació de la mare va ser una acció miraculosa per la qual molts dels més optimistes no haurien apostat.

Les declaracions de la mare

Després de conèixer la seva increïble història ha estat entrevistada en el Mirror, Chloe Holbrook va voler aclarir que no es tracta d'una negligència mèdica i està encantada amb la tasca dels metges que la van atendre durant el part del seu fill Hugo: "Els estaré eternament agraïda per salvar-me a mi i al meu nadó", va dir.

També es va lamentar pels moments que no va poder gaudir, però agraeix perquè es considera afortunada: "Vaig perdre tot el que havia somiat durant l'embaràs. Encara estic molt afectada. No vaig escoltar el primer plor d'Hugo ni vaig veure a Reece tallar el cordó", va comentar.

Chloe va voler parlar sobre la poca informació que tenia sobre la seva reacció quan va recuperar el coneixement: "Vaig despertar del coma completament desorientada i sense recordar res, tot perquè no tenia ni idea del risc que comportava l'epidural", va aclarir.

Què va passar?

Els metges van decidir ingressar Chloe Holbrook a l'Hospital Central de Milton Keynes quan portava embarassada 38 setmanes i dos dies. Quan la situació va començar a complicar-se el personal sanitari va decidir induir el part, sabent que hi havia riscos.

Quan ella va demanar l'epidural, que serveix pota alleujar el dolor de les dones en el moment del part, va començar a sentir-se molt malament. Tenia forts mals de cap i la seva pressió arterial va baixar fins a mínims molt perillosos, després va patir una aturada cardíaca.

En aquell moment el personal de l'Hospital Central de Milton Keynes va decidir fer-li un massatge cardíac a la recerca de reactivar el seu cor. També van procedir a iniciar una cesària per salvar la vida d'Hugo, que va néixer sense constants vitals, però es va recuperar al cap de pocs segons.

Reece va parlar sobre les seves sensacions en el moment en què més va témer per la vida de la seva parella: "Vaig prendre les mans de Chloe mentre li administraven l'epidural. Els seus ulls van començar a tornar-se estranys i després es va desmaiar. L'estava cridant pel seu nom i ella no responia", va comentar.

Chloe va ser en coma induït durant unes 10 hores i no va poder veure el rostre del seu fill fins que va despertar.