El Chicle, l'assassí de Diana Quer, té un altre judici pendent. Fiscalia demana 15 anys de presó per violar i amenaçar de mort la seva cunyada quan ella era menor d'edat. Aquesta agressió sexual va passar fa 17 anys, però es va arxivar per falta de proves. No obstant això, el 2018 van reobrir el cas, que serà jutjat el mes de novembre i han sortit a la llum tots els detalls del cas.

Segons explica el Ministeri Fiscal i l'acusació particular, els fets van passar el 2005 a Lousame, un poble fantasma de la Corunya de poc més de 80 habitants. La víctima és la seva cunyada, que en el moment dels fets, era una adolescent de 17 anys. José Enrique Abuín Gey, conegut popularment com El Chicle, presumptament, va dir que l'havia violat perquè un any abans, la menor li havia dit a la seva parella que El Chicle havia abusat sexualment d'ella tocant-li els pits per sobre la samarreta.

La violació va passar el gener del 2005 i, presumptament, va idear un pla per enganyar-la i agredir-la. Li va dir a la víctima que l'acompanyaria en cotxe fins a l'institut i, un cop a l'interior del vehicle li va treure el mòbil, la va tancar i la va violar amenaçant-la amb una arma blanca. Després dels fets, la va amenaçar de mort tant a ella com a la resta de la seva família.

Noves proves de l'agressió sexual de la cunyada d'El Chicle

La víctima va denunciar els fets, però es va arxivar la investigació, ja que es va mostrar poc col·laborativa i no va ratificar la seva declaració policial, molt probablement moguda per la por d'haver d'enfrontar-se al seu violador. No obstant això, un any després que fos condemnat a presó permanent revisable per l'assassinat de Diana Quer, van sortir noves proves que podrien demostrar la seva presumpta autoria en aquest nou cas d'agressió sexual.

Va intentar violar una altra dona i això va fer que confessés el crim

José Enrique Abuín Gey és un agressor de dones en sèrie i el van acabar descobrint perquè va intentar segrestar i violar una altra noia de la mateixa manera que ho va fer amb Diana Quer. Aquesta agressió sexual en grau de temptativa va passar el Nadal del 2017 a Boiro. La víctima estava passejant pel carrer quan El Chicle la va abordar i la va començar a amenaçar amb un ganivet perquè entrés al cotxe, però quan va veure que hi havia dos joves a la zona, va desistir.

Desaparició i assassinat de Diana Quer

La Policia el va detenir com a presumpte autor dels fets. Des del principi, tenien moltes sospites que ell era el responsable de la desaparició i assassinat de Diana Quer. Quan va veure que no tenia coartada, va acabar confessant el crim i va conduir als agents fins al pou on havia amagat el seu cadàver. Al judici no va quedar demostrat que la violés, ja que l'estat de descomposició del cos impedia que haguessin proves, però el que sí que es va demostrar és que va cometre un delicte contra la llibertat sexual. Això, sumat als seus múltiples antecedents, va ser clau per condemnar-lo a presó permanent revisable.