Busquen un home d'uns 40 anys que ha apallissat un menor estranger de 12 anys a Guadalajara i que ha fugit de la Policia. Està en crida i cerca per agressió racista.

Apallissa un menor a Guadalajara

Els fets han passat aquest dissabte cap a les 9:30: el nen de 12 anys estava caminant pel carrer Mayor, a prop de la plaça de Santo Domingo de Guadalajara per anar a un entrenament esportiu quan, de cop i volta, un home d'uns 40 anys se li va apropar i, presumptament, sense cap motiu, li va pegar una pallissa.

Agressió racista a un nen de 12 anys

"Ha perseguit i propinat diversos cops a un menor estranger de 12 anys, amb una actitud clarament racista", expliquen des de l'ajuntament de Guadalajara en un comunicat.

Quan la Policia Local ha rebut l'avís, immediatament, els agents s'han desplaçat fins al lloc dels fets; però no l'han pogut detenir, ja que l'agressor havia fugit i cap testimoni el va poder retenir. L'últim cop que va ser vist va ser al voltant de la plaça de Moreno, a uns 200 metres d'on va pegar el nen.

Ingressat a l'hospital i en observació

El menor va haver d'ingressar a l'hospital universitari de Guadalajara on, actualment, està estable i en observació. D'altra banda, la Policia Local de Guadalajara ha obert una investigació i està intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.

La seva prioritat és aconseguir localitzar l'autor dels fets, que es podria enfrontar a sancions econòmiques molt elevades i fins i tot penes de presó per ser el presumpte autor d'un delicte de lesions a un menor amb l'agreujant del racisme.

"L'Ajuntament de Guadalajara expressa el seu ferm i absolut rebuig cap aquesta agressió i es reafirma en les polítiques portades a terme des de la Regidoria de Diversitat contra l'odi de les persones", conclou el comunicat.