Atropellament accidental a la carretera N-260 a Prullans (la Cerdanya). Un home ha envestit un vianant que circulava per la via després que se li hagués escapat un cavall aquest matí, segons han explicat fonts properes al cas a ElCaso.cat. Pel que sembla, caminava pel voral cercant el seu animal que s'havia escapolit en un descuit, atès que primer anava muntat en ell per la nacional. La falta de visibilitat i la velocitat a la qual poden anar els vehicles en una variant com aquesta hauria fet la resta. El primer avís de l'incident l'han rebut els Bombers de la Generalitat a les 7.57 hores.

Un ferit en estat crític traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron

Un cop alertats, s'han traslladat amb cinc dotacions terrestres. En paral·lel, han arribat amb dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). L'home que caminava per la carretera cercant el cavall ha resultat ferit crític i ha estat portat en l'aeronau del SEM fins a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. També s'ha activat un suport sanitari psicològic especial pel conductor que, segons expliquen fonts de bombers a aquest mitjà, hauria patit un fort atac d'ansietat després del sinistre. Ha estat ingressat en estat menys greu a l'Hospital de la Seu d'Urgell (Alt Urgell).

L'accident s'ha produït aquest matí al quilòmetre 203 de l'N-260, a l'alçada de Prullans. Tot apunta a un problema de visibilitat, mentre el ferit crític intentava trobar el seu cavall que s'havia escapolit anant a peu per la carretera. No obstant això, encara no han transcendit les causes del sinistre i s'haurà d'obrir una investigació. Ambdós implicats continuen hospitalitzats a la Seu d'Urgell i a Barcelona.

L'últim accident a Girona no va ser accidental

Respecte a l'històric d'incidents en cotxe greus, l'últim va produir-se fa menys de 24 hores a les comarques gironines, concretament al nucli urbà de les Preses (la Garrotxa). En aquest cas, a diferència del de la Cerdanya d'aquest dijous, no va ser accidental. Un home va baixar-se en un semàfor per una discussió de trànsit amb el conductor de 23 anys que anava darrere d'ell i aquest el va atropellar, portant-lo alguns metres sobre el capó. Després va fugir i va ser enxampat i detingut pels Mossos d'Esquadra al Túnel de Bracons. L'individu envestit pel vehicle va ser traslladat a l'Hospital Trueta de Girona en estat greu.