Cop contra una banda de lladres violents que robava rellotges de luxe al centre de Madrid. La Policia Nacional ha desmantellat l'organització que es dedicava a assaltar a punta de pistola, fent-se passar per repartidors de menjar ràpid, persones que identificaven als voltants de restaurants i hotels exclusius de la capital. Concretament, se'ls atribueixen deu robatoris amb violència: vuit al districte de Salamanca, un al Retiro i un altre a Chamartín. A més de pertinença a grup criminal. Els agents han detingut quatre homes de nacionalitats colombiana i veneçolana, després de diversos mesos d'investigació, i enviats a presó provisional, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de Madrid.

El líder de la banda va protagonitzar, a més, diversos robatoris similars el 2021, però després va ser detingut. Quan va quedar en llibertat va crear el grup que ara ha desarticulat la Policia Nacional a Madrid. Aquesta onada d'atracaments de rellotges de luxe al centre de la capital, amb preus que oscil·len entre els 40.000 i els 100.000 euros, va iniciar-se a principis d'agost al barri madrileny de Salamanca. Després de rebre la primera denúncia per un fet ocorregut en una terrassa de la zona, la Policia Judicial de la Comissaria del districte va obrir una investigació mentre tenien coneixement de nous assalts. 

'Modus operandi' dels 'rellotgers' del centre de Madrid

Els sospitosos actuaven a qualsevol hora del dia i les seves víctimes eren molt diverses. Tant és així, que el perfil eren homes i dones indistintament i amb edats compreses entre els 24 i els 68 anys. El modus operandi era gairebé sempre el mateix: seguien les víctimes a peu, sempre a una distància prudencial i vestits amb l'uniforme d'una empresa de repartiment a domicili, la qual cosa els hi permetia passar desapercebuts. Per magnificar els beneficis, aquests rellotgers cercaven a les rodalies dels hotels o restaurants exclusius o de luxe del centre de Madrid.

Segons la investigació policial, dos dels arrestats podien estar fins a una hora darrere d'una víctima fins que donaven amb el lloc i el moment ideal per assaltar-la. Quan arribava l'hora, els altres dos detinguts s'aproximaven en en una motocicleta, que en ocasions era robada, i perpetraven l'atracament, moltes vegades violentament. "Ni es mogui, li robarem el rellotge", li deien mentre l'encanonaven amb una pistola per treure-li el rellotge d'alta gama. 

Mig milió en rellotges de luxe

Finalment, la Policia Nacional va organitzar un dispositiu la setmana passada per acabar amb el grup criminal i va practicar tres escorcolls, en els quals van intervenir diversos rellotges de luxe sostrets amb un valor de mig milió d'euros. També van confiscar diners en efectiu, roba i complements suposadament utilitzats als robatoris i una motocicleta de la seva propietat amb la que assaltaven les víctimes. Els rellotges ja han estat tornats als legítims propietaris i els quatre arrestats són a presó provisionalment.