Cop contra el clan familiar d'origen romanès que explotava sexualment dones, les violava i apallissava i, a més, després les feia cuidar les plantacions de marihuana a Tarragona. La Policia Nacional ha alliberat tres víctimes obligades a prostituir-se i ha desarticulat un grup criminal dedicat a la tracta d'éssers humans i cultiu de substàncies estupefaents a la ciutat catalana. En total, els agents han detingut cinc persones i, en passar a disposició judicial, el magistrat corresponent va decretar l'ingrés a presó provisional per dos d'elles. 

 

Els narcos, agrupats en un clan familiar d'origen romanès, es dedicava, presumptament, a captar i traslladar fins a Catalunya diverses dones de la mateixa nacionalitat i des de Romania sota la promesa de donar-los una feina legal. Una de les implicades aprofitava la seva condició de dona per no aixecar sospites entre les víctimes durant la captació i les enganyava dient que anaven a treballar al sector de la neteja o de l'hostaleria. La investigació de la Policia Nacional va iniciar-se a Romania per la policia d'aquest país d'Europa de l'Est i ha rebut el suport i la col·laboració de l'Agregadura de l'Ambaixada de Romania a Espanya, Europol i el cos nacional policial romanès.

La detecció de la plantació de marihuana i l'explotació sexual durant la investigació va ser detectada quan els arrestats entraven en territori espanyol des de Romania fins a Barcelona en avió i un cop aterraven, eren traslladades en cotxe directament fins a Tarragona. Quan s'instal·laven eren obligades a exercir la prostitució a la via pública o establiments dedicats a això. També exigien a les dones que es casessin amb els membres del clan familiar perquè la seva activitat delictiva, tant de narcotràfic com d'explotació sexual i tracta d'éssers humans, no fos detectada per les autoritats durant els viatges.

Una víctima apallissada greu, cinc detinguts i tres dones alliberades

Però no només va passar tot això durant el temps que l'organització criminal va estar activa. Els integrants del grup colpejaven i amenaçaven les dones, i fins i tot van arribar a violar en repetides ocasions i ferir de gravetat una d'elles, que va necessitar ser hospitalitzada. A més de les agressions i la por instaurada al clan, obligaven les víctimes, després de prostituir-se, a cuidar les plantacions de marihuana interior o indoor que tenien a l'àrea de Tarragona. Les substàncies estupefaents resultants del cultiu eren transportades fins a Itàlia, on la venien per obtenir encara més beneficis per l'organització.

La Policia Nacional ha alliberat tres víctimes a la província de Tarragona i ha detingut cinc persones pels delictes de tracta d'éssers humans amb fins d'explotació sexual, delicte contra la salut pública, agressió sexual, lesions, falsedat documental i pertinença a grup criminal. Dos han acabat a presó provisional. Respecte als registres realitzats pels agents, van fer-se quatre entrades a domicilis a Salou, l'Ametlla de Mar i Miami Platja, on s'han intervingut quatre telèfons mòbils i nombrosa documentació relacionada amb la investigació.