Una operació antidroga a la província de Sevilla deixa al descobert la relació amb l'entramat d'un agent de la Guàrdia Civil. Segons ha avançat el Diario de Sevilla, el policia és un dels 16 detinguts aquest dimecres al dispositiu contra el narcotràfic que formaven part d'una organització que, des de Lebrija, introduïa grans quantitats d'haixix pel riu Guadalquivir. La Guàrdia Civil ha realitzat els arrestos i ha intervingut 4.500 quilos d'aquesta substància estupefaent i 30.000 euros en efectiu.

L'operació, denominada Falcón, operava en tres grups, un dels quals rebia els fardells d'haixix a la vora del riu, en un terreny d'aiguamolls. Per realitzar el transport tenien totterrenys amb remolc. El segon grup estava dedicat a la vigilància i un tercer guardava la droga en una finca propera que utilitzaven com a "guardería" i que és propietat d'un dels capos. L'octubre passat, a Marchena (Sevilla), els agents van interceptar una furgoneta que portava 19 fardells amb un pes total de 620.700 quilos d'haixix. Això va permetre aturar l'activitat de la plataforma però el gener, la Guàrdia Civil va tornar a confiscar 3.900 quilos d'aquesta substància mentre la traslladaven per l'autopista que uneix Sevilla i Cadis. Per tot això, el cos va continuar amb la investigació que va donar un total de 16 detinguts.

L'agent detingut està destinat a Villamanrique de la Condesa

Segons ha explicat el mitjà citat, l'agent arrestat està destinat a la caserna de Villamanrique de la Condesa, on també té la seva residència habitual en un dels pavellons. En aquests moments es troba als calabossos i està essent custodiat pels seus companys de la Guàrdia Civil a l'espera de passar a disposició judicial. A més del guàrdia civil, també ha estat arrestat un germà d'aquest per la seva implicació amb l'organització de tràfic de drogues del riu Guadalquivir. 

La Guàrdia Civil, a l'operació Falcón, ha efectuat cinc registres domiciliaris autoritzats pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Marchena. Els agents han intervingut els 30.000 euros en efectiu i 4.500 quilos d'haixix, així com sis armes llargues de foc, un remolc, inhibidors de freqüència, material de comunicació, bàscules de precisió i cabdells de marihuana.