Caçat el lladre de xais de l'Aragó: un veí de Lleida. La Guàrdia Civil ha detingut un home resident a la comarca del Segrià i de 39 anys per robar 14 exemplars de bestiar oví d'una granja del Cinca Mitjà, a la província d'Osca. L'individu s'emportava els animals en una furgoneta, amb la qual arribava fins a la finca, i l'emplenava de gom a gom amb tots els que podia arreplegar. Sempre, però, aprofitant l'absència dels propietaris de l'explotació. La peculiaritat del cas radica que cometia els furts a diversos quilòmetres de distància del seu lloc habitual de residència. 

L'home va cometre quatre furts coneguts, un d'ells en grau de temptativa atès que no va aconseguir fer-se amb el bestiar aquell dia. En total, va robar 14 exemplars de xai de la granja del Cinca Mitjà valorats en 2.000 euros, aproximadament. L'equip ROCA (Robatoris al Camp) de la Guàrdia Civil de Fraga va iniciar les gestions i va tenir el suport de la col·laboració ciutadana per adquirir informació durant la investigació, cosa que va facilitar que finalment que enxampessin el presumpte autor dels fets el passat dijous 14 de setembre. 

Detingut i en llibertat amb obligació de personar-se als jutjats

L'arrestat, tot i ser veí del Segrià i trobar-se a més de tres quarts d'hora de l'explotació ramadera, era un gran coneixedor de la zona. Això feia que li fos molt més senzill localitzar les granges on era més fàcil perpetrar els cops i emportar-se el bestiar oví, especialment quan els propietaris no hi eren. Finalment, va acabar detingut i l'equip de la Guàrdia Civil va instruir les oportunes diligències i les va lliurar al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Fraga. El magistrat corresponent, una vegada el sospitós va passar a disposició judicial, va decretar la seva llibertat amb l'obligació de personar-se davant l'autoritat judicial sempre que sigui requerit.