Els Mossos han tornat a detenir Naoufal Benamar, un dels narcotraficants més conegut de la comarca del Garraf. Batejat amb l’àlies del Pirata, aquest home, que ja és el tercer cop que és detingut per la policia pels mateixos delictes, es dedica, presumptament, al tràfic d’haixix i de cocaïna i ha tornat a ser objectiu de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vilanova i la Geltrú aquesta setmana. La investigació, que ha permès la seva detenció i també l’arrest de dues persones més, s’ha centrat a poder trobar indicis de la seva relació amb la venda de droga des d’un supermercat que ell i els seus lloctinents controlen a Sant Pere de Ribes, on viu. 

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, el cas Pirata III no ha aconseguit localitzar una gran quantitat de drogues, però sí diners en efectiu i provar quin era el sistema que feien servir per col·locar la droga, des del supermercat i des d’un gimnàs. Tot i això, després de ser entregat al jutge de guàrdia, aquest divendres, a Vilanova i la Geltrú, el Pirata i els altres dos detinguts, d’entre 20 i 45 anys, han quedat en llibertat a disposició del jutge, que seguirà el cas per un delicte contra la salut pública. 

La matinada del 29 de novembre, al voltant de les sis, amb la col·laboració de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra es va assaltar casa seva i altres punts de Sant Pere de Ribes i es va poder detenir Naoufal Benamar, el Pirata. Després de passar un parell de nits a la comissaria, aquest divendres han estat entregats al jutjat de guàrdia. 

Ja havia estat detingut pel mateix el 2014 i el 2022

L’any 2014 els Mossos d’Esquadra van fer el que es va batejar en aquell moment com a cas Pirata. En aquella ocasió va ser arrestat ja Naoufal Benamar, que va ingressar a presó. L’any 2022, i també tal com va avançar ElCaso.cat, es va tornar a detenir el mateix home, en el que llavors es va dir cas Pirata II. A la presó havia pogut millorar la tècnica, i la investigació va ser molt complicada. Tot i això, va ingressar a presó. Fa pocs mesos en va sortir, i ha tornat al mateix negoci.

Aquesta setmana, en una investigació feta per la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf amb la col·laboració del Grup de Delinqüència Urbana (GDU) de la mateixa comissaria, i sota el nom de Pirata III, s’ha tornat a detenir-lo. Avui, però, ha quedat en llibertat

En els escorcolls, fets en dues cases, al supermercat i al gimnàs que controla el Pirata, s’han trobat petites quantitats d’haixix i embolcalls de cocaïna. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els veïns de la zona, a Sant Pere de Ribes, ja havien avisat en diverses ocasions del tràfic de drogues a la zona, assegurant que ho feien de manera molt visible. En les vigilàncies i seguiments que van fer els investigadors dels Mossos es va confirmar, però no n’hi ha hagut prou per fer tornar el Pirata a la presó; hauria estat el tercer cop. Els Mossos esperen ara el cas Pirata IV. Arribarà, més aviat que tard.