Una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna a la Costa del Sol, el responsable del qual era conserge d'una escola pública de Marbella, ha estat desarticulada en una operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en què han estat detingudes set persones.

Xarxa de narcotràfic a Màlaga

La investigació es va iniciar a mitjans de l'any passat quan els agents van tenir coneixement d'una xarxa que suposadament realitzava enviaments continus de cocaïna -en quantitats properes al quilo- des de la Costa del Sol a diferents punts d'Andalusia, on posteriorment la venien en quantitats inferiors.

Policia Nacional / EFE

Policia Nacional / EFE

Els agents van detectar i van identificar diverses persones que es dedicaven a distribuir la cocaïna i van observar que part d'ells -amb antecedents per tràfic de drogues- realitzaven moviments compatibles amb activitats il·lícites. Però la gran sorpresa va arribar quan els agents van assabentar-se de qui estava al comandament de la xarxa de narcotràfic, relata Efe.

Cap narco i conserge d'escola

Als investigadors els va cridar l'atenció l'alt nivell de vida del principal responsable de l'entramat. Treballava com a conserge en una escola pública de Marbella, fet que contrastava amb la conducció de vehicles de luxe o embarcacions recreatives, una d'elles tipus iot, que tenia atracades al port esportiu de la ciutat malaguenya. Alguna cosa fallava.

L'investigat comptava amb un patrimoni superior al mig milió d'euros, si bé les propietats figuraven a nom de diferents familiars, segons es desprèn de la investigació policial.

Set persones detingudes

Una vegada identificats tots els membres de l'organització, el març passat els agents van detenir una persona mentre traslladava un quilo de cocaïna des de Marbella fins a Roquetas de Mar, a Almeria, el que va provocar que la resta dels integrants de la xarxa intensifiquessin les mesures de seguretat, encara que no van cessar la seva activitat.

Dies després van preparar un nou enviament que va culminar amb la detenció d'un altre dels conductors de l'organització i la intervenció de més d'un quilo de cocaïna, que estava oculta en un compartiment dissenyat per evitar la seva detecció en un possible control policial.

Finalment es va dur a terme la detenció dels principals investigats, el registre dels seus domicilis i la intervenció dels seus béns, entre els quals figuren vehicles de luxe, tres embarcacions i més de 10.000 euros en efectiu. En l'actuació s'han intervingut més de 2 quilos de cocaïna.