Cop contra un grup criminal que explotava dones a diverses províncies espanyoles. La Policia Nacional ha desarticulat una organització a Toledo, Madrid, Múrcia, Càceres i Jaén que suposadament es dedicava a l'explotació sexual a clubs de cites i domicilis de particulars. Han detingut tres persones, dos a Getafe (Madrid) i una a Torrepacheco (Múrcia). Les víctimes eren persones vulnerables als seus països d'origen, principalment Colòmbia, les quals traslladaven a Espanya per exercir la prostitució i els imposaven elevats deutes.

Captació de dones, agressions i amenaces

Però per si això no fos suficient, els integrants d'aquesta banda criminal havien arribat a les mans. Una de les víctimes va arribar a patir dues agressions sexuals i greus amenaces de mort que li van obligar a fugir de l'Estat, després de ser testimoni de com els arrestats també explotaven a menors. Tot això s'ha pogut comprovar després de la investigació de la Policia Nacional que es va iniciar arran de la declaració d'una de les dones explotades que va permetre als agents localitzar i indagar a l'entramat, que a més tenia llaços amb Suïssa.

La captació de dones, d'origen sud-americà i fonamentalment de nacionalitat colombiana, es realitzava a través de xarxes socials i persones de confiança. La víctimes es trobaven en situació de gran vulnerabilitat als seus països d'origen, pel que viatjaven fins a les esmentades províncies espanyoles amb l'objectiu de millorar les seves condicions de vida. Una vegada aquí, eren forçades a exercir la prostitució per saldar el deute contret per les despeses del viatge. A més d'això, se li sumaven altres pagaments que havien de fer als explotadors: 50 euros al dia en concepte de manutenció i 300 al mes per l'allotjament.

Ramificacions a Suïssa

No només eren explotades sexualment per tot l'Estat sinó que algunes d'elles també eren traslladades fins a Suïssa per realitzar els mateixos serveis sexuals. Això ha pogut ser comprovat per la Policia Nacional després de confirmar que un dels arrestats, dels quals no han transcendit edats ni nacionalitats, comptava amb connexions amb Suïssa. Durant les indagacions, els investigadors han constatat que els detinguts, que no en duien a terme cap activada remunerada, haurien realitzat els darrers mesos enviaments de diners a l'estranger per valor de 66.500 euros.