Enxampat l'home conegut com l'escalador de Madrid. La Policia Nacional l'ha detingut acusat de cometre almenys vuit robatoris amb força durant el darrer mig any a domicilis de la capital espanyola. L'individu accedia ascendint per les façanes amb l'ajuda de tanques, reixes o altres elements per arribar fins a les terrasses o les finestres, les quals forçava i trencava per accedir a l'interior dels habitatges quan els inquilins no hi eren, normalment. La investigació s'ha iniciat, segons ha informat aquest divendres la Prefectura Superior de Policia de Madrid, arran de les denúncies interposades per veïns dels districtes madrilenys d'Arganzuela, Chamberí i Salamanca, als qui va furtar amb el mètode de "l'escalo".

Lladre escalador i especialitzat

Els robatoris, segons han analitzat els investigadors del Grup XI de la Policia Judicial de Madrid, corresponen a un mateix modus operandi. És a dir, el lladre sempre entrava per les finestres o terrasses, normalment dels baixos o primer pis dels districtes citats de la ciutat, escalant per les façanes dels edificis. I, a més, estava especialitzat perquè centrava els seus atracaments a les zones amb un alt poder adquisitiu i no més amunt de la primera planta, per poder pujar amb facilitat i sortir amb més rapidesa en el cas de ser enxampat amb les mans al plat.

Un cop era dins del pis, segons explica a EFE una investigadora de la Policia Nacional, el lladre actuava en un temps "molt ràpid". Però li era suficient per endur-se tot tipus d'efectes de valor com joies, rellotges, ordinadors, bosses de mà, ulleres, roba o diners en efectiu. Els agents, després de rebre les denúncies i procedir a l'obertura de la investigació, van comprovar que tenia fins a 19 antecedents per fets similars. "Era un delinqüent especialitzat", ha assegurat la mateixa font. 

Detingut i a presó provisional

La Policia Nacional va localitzar i detenir l'escalador de Madrid el passat 14 de març, només 24 hores després del seu darrer assalt. Un cop el van enxampar, van procedir a realitzar l'escorcoll del seu habitatge i el vehicle amb el qual es movia per la ciutat. Van trobar una gran quantitat d'objectes suposadament robats, alguns d'ells que ni tan sol les víctimes dels districtes madrilenys d'Arganzuela, Chamberí i Salamanca havien denunciat. Per tot això, va passar a disposició judicial i el magistrat corresponent va decretar l'ingrés a presó de manera provisional per set delictes de robatori amb força a domicilis i un altre de danys.