Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria d'Igualada han detingut quatre persones, tres homes, de 37, 41 i 59 anys, i una dona de 31, tots d'origen colombià, que durant els darrers dos mesos s'han dedicat a assaltar pisos de Barcelona i Girona a plena llum del dia, emportant-se diners en efectiu, joies, aparells electrònics i bosses de mà de disseny. La investigació de la policia catalana ha revelat que tots quatre formaven un grup especialitzat en robatoris amb força en domicilis. En concret, se'ls acusa d'haver entrat en nou cases de Santa Margarida de Montbui i Igualada, a l'Anoia, de la Llagosta, al Vallès Oriental, i de Girona ciutat.

Entraven a robar durant el matí 

Les perquisicions dels Mossos han demostrat que el modus operandi d'aquesta banda era sempre el mateix. Els robatoris els cometien sempre entre les nou del matí i la una del migdia, aprofitant que els inquilins eren a la feina, sense importar-los que els poguessin veure la resta de veïns. De fet, com més persones visquessin als edificis millor, ja que podien camuflar-se entre la gent i entrar més fàcilment quan algú sortia pel portal. A més a més, escollien pisos que estiguessin prop de carreteres de circulació ràpida, la qual cosa els permetia fugir de l'escena en qüestió de minuts. 

 

La investigació va començar a principis del passat mes de febrer, quan les primeres víctimes van denunciar un robatori a casa seva, a Igualada. A partir de llavors, els agents van rebre vuit denúncies més per fets molt similars, i van arribar a la conclusió que es tractava de la mateixa banda de lladres en tots els casos. Cadascú dels membres tenia una tasca determinada; així, la dona era l'encarregada d'esbrinar si hi havia algú a l'habitatge picant de manera insistent a l'intèrfon. Si no rebia resposta, accedia a l'edifici quan algun veí obria la porta, forçava l'entrada al pis i deixava entrar la resta del grup. 

Detinguts amb multitud de joies i altres objectes d'alta gamma 

Finalment, es va poder detenir els quatre lladres el passat 21 de març, i el dissabte el Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada els va enviar a tots quatre a la presó. Durant l'escorcoll del seu domicili es van trobar diverses joies i rellotges, bosses de mà d'alta gamma, aparells electrònics i diners en efectiu. A hores d'ara, els agents estan analitzant els objectes recuperats per intentar retornar-los als propietaris.