Quatre homes joves conformaven la banda de Grindr que es dedicava a citar-se amb altres homes per aplicacions de contactes per robar-los i violar-los. La Policia Nacional ha arrestat tres d'ells, de nacionalitat colombiana, a Madrid, quan es disposaven a agafar un vol a l'aeroport de Barajas per tornar al seu país d'origen; mentre l'altre ha estat enxampat a la Corunya. Estan acusats d'integrar aquesta organització amb la qual concertaven cites a través d'apps per robar en domicilis d'homes homosexuals o bisexuals, als quals adormien mitjançant el mètode de la submissió química amb potents fàrmacs que els incapacitaven fins a vuit hores.

Detinguts a Madrid i la Corunya, però en llibertat provisional

Els lladres i agressors sexuals caçats a Madrid quan intentaven fugir i a la Corunya haurien comès almenys sis fets similars. A més dels robatoris als domicilis dels homes amb els quals se citaven, destaca el que van cometre contra un al qui van arribar a violar mentre estava incapacitat sota els efectes dels fàrmacs. Totes les víctimes, segons han explicat fonts de la investigació citades per EFE, eren d'orientació homosexual i vivien soles. 

La banda de Grindr està acusada dels delictes de robatori amb violència al domicili, contra la salut pública, estafa, falsedat documental, lesions i agressió sexual amb penetració. Tanmateix, els tres detinguts a Madrid han quedat en llibertat provisional per ordre de dos magistrats de sengles jutjats d'instrucció de la capital. Les fonts citades han assegurat que resulta "incomprensible", atès que hi ha un "evident" risc de fuga al haver estat arrestats a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas quan anaven a abandonar Espanya. Els lladres i agressors químics van arribar a la ciutat a principis de febrer, i els investigadors de la Comissaria d'Hortaleza-Barajas de la Policia Nacional tenien coneixement que havien comprat els bitllets d'avió de tornada a Colòmbia a meitat de mes. 

Així els drogaven per robar-los i violar-los

El modus operandi dels quatre arrestats era similar en tots els casos. Un dels membres del grup era l'encarregat d'anar a la cita al domicili de la víctima, però primer s'havien assegurat que vivia sola. Concertaven les trobades, principalment, a través d'aplicacions com Grindr o Tinder. En qualsevol cas, un cop arribava a l'habitatge, li subministrava diversos fàrmacs que l'incapacitaven durant hores, i quedava en una submissió química total. Així, aprofitaven per robar-li els diners i altres objectes de valor, a més de violar un d'ells, que es tingui coneixement.