Aleix Puig, el jove català que va guanyar la setena edició del programa MasterChef, és ara empresari i el seu imperi de menjar a domicili, Vicio, ja és milionari. Després de l'èxit a Barcelona ha traslladat a Madrid les seves cuines per ampliar el negoci.
Aleix Puig, el guanyador de 'MasterChef' amb un imperi milionari
A la capital catalana serveix al voltant de 12.000 hamburgueses a la setmana, un camí que va començar en "un garatge amb sis persones" i que ara constitueix un equip de 120 empleats per fer front a la competència al sector del delivery, que Puig defineix com "una cursa de Fórmula 1" en una entrevista a El Mundo. A Madrid comença directament amb dos locals que donaran servei per tota la ciutat.
El jove, nascut a Manresa i fill d'una família de peixaters, va veure la seva oportunitat amb el premi de MasterChef, que li va permetre estudiar en el prestigiós Basque Culinary Center, on a més va ser seleccionat per ser el director de l'acadèmia de postres d'Oreo.
Un fracàs que va valer la pena: el naixement de Vicio
Tanmateix, la pandèmia causada pel coronavirus va frenar els seus projectes i, com tants altres emprenedors, va haver d'adaptar-se. I per a ell, de fet, va ser una benedicció tenir el temps lliure per planificar i pensar el que ara s'ha materialitzat en Vicio.
Després d'un fracàs estrepitós a l'estiu de 2020 amb l'obertura d'un local de tapes, va decidir reformular la idea i a l'octubre, llançant al costat del seu soci Oriol de Pablo el negoci de fast food que l'està fent d'or.
En l'entrevista citada resumeix el concepte: "La nostra és una hamburguesa democràtica, a l'abast de tothom. Oferim alta qualitat, la servim el més ràpid possible i amb una imatge cuidada amb un toc rebel i cool". I en un entorn ple de bars tancats per la Generalitat de Catalunya com a mesura per prevenir el contagi de la covid, va trobar el nínxol de mercat perfecte.
Factura milions d'euros en un any i s'expandeix a Madrid
Els números no van tardar a rodar: el 2021 Vicio va facturar quatre milions, que preveuen augmentar a 16 milions aquest any. Amb els guanys de l'any passat va poder traslladar la cuina de Sants a Via Augusta, a la zona alta de Barcelona, on ha creat un espai híbrid on es preparen les hamburgueses per emportar i on també es pot menjar.
També, per poder proveir a més del 95% d'Àrea Metropolitana de Barcelona, obria al novembre dues noves cuines a Sant Andreu i l'Hospitalet de Llobregat que incrementarien la producció d'hamburgueses de 7.000 a la setmana a 15.000.
Tal com conclou a El Mundo, "Madrid ens ho donarà tot o ens ho traurà tot".
Disposat a assumir aquest risc fa gala dels seus orígens, en els que va passar per intentar ser futbolista professional i va haver d'abandonar estudis de cuina per problemes familiars i per ajudar a les peixateries de la seva família.