Nou cas d'agressió sexual a l'escola pública de Montijo, a Badajoz. Si aquesta mateixa setmana s'ha conegut que una nena de 6 anys va patir abusos durant tot el curs passat per part de tres companys de classe de la mateixa edat, ara l'Associació Contra l'Assetjament Escolar (ACOES) ha explicat que tenen constància d'una segona denúncia per part d'una altra nena que la Guàrdia Civil ja està investigant. Tot i això, en el primer cas, la Fiscalia de Menors va arxivar el cas perquè els agressors eren menors de 14 anys i no se'ls podia imputar cap delicte.

En aquest segon cas al mateix centre educatiu, la víctima també és una nena d'educació infantil, tot i que els agressors no anirien a la mateixa classe que ella. L'entitat no es mostra sorpresa que hagi aparegut una segona víctima i, de fet, pensaven que en sortirien més els dies següents de la primera denúncia. Consideraven que no es tractava d'un cas aïllat i que, en sortir a la llum pública, altres nenes sortirien a explicar els abusos que han estat patint d'amagat.

Un any d'abusos al pati de l'escola

En el cas de la nena de 6 anys va estar durant un any sencer patint els abusos sexuals dels seus companys de classe. A l'inici del curs anava a l'escola molt contenta, però amb el pas del temps cada vegada tenia una actitud més estranya. La nena mai tornava de l'escola amb el mateix pentinat i sempre estava trista. Tant la seva tutora com els seus pares li havien notat un canvi en el comportament, però no sabien d'on venia. 

Finalment, el primer dia de les vacances d'estiu, va mostrar la seva satisfacció per no haver d'anar a l'escola i, davant la insistència de la seva mare en saber el perquè, ho va confessar tot. Cada dia a l'hora del pati, tres companys de classe se l'emportaven contra la seva voluntat darrere uns matolls. Allà, li baixaven la roba interior, li esgarrapaven els genitals, li estiraven els cabells i l'obligaven a menjar terra. Algunes vegades havia dit a classe que tenia mal de panxa o s'agafava a la cama de la professora, però pensaven que només volia cridar l'atenció.

En tenir coneixement de tot això, la mare va presentar una denúncia i va demanar al director de l'escola que activés el protocol establert en aquests casos, tot i que ell li va donar llargues. Dos dels agressors han acabat marxant del centre educatiu per voluntat dels seus pares, però un tercer encara ha de compartir classe amb la víctima cada dia. Davant aquesta situació, s'ha establert un protocol especial, fent que entrin per portes diferents o que la nena vagi sempre acompanyada al lavabo.