L'Associació Contra l'Assetjament Escolar (ACOES) ha denunciat un centre educatiu públic de la localitat de Montijo, a Badajoz, per la seva indiferència davant un presumpte cas d'agressió sexual que ha tingut lloc a les aules. I és que una nena de només 6 anys ha patit abusos de manera reiterada durant el darrer any, perpetrats per tres nens de la mateixa edat, companys de pupitre. Segons ha relatat la víctima, les agressions es produïen a l'hora del pati, quan els menors l'arrossegaven fins a una zona apartada i plena de matolls on li feien de tot.

Després de la primera vegada que van ocórrer els atacs, la nena va acudir a una de les professores del centre, l'escola Virgen de Barbaño, qui, segons ha avançat Canal Extremadura, ho va menystenir dient que la menor només volia "cridar l'atenció". Malgrat l'evident canvi d'actitud de la víctima, els pares no van ser conscients de la gravetat dels fets fins a l'últim dia del curs, quan la nena va expressar un alleugeriment molt gran per no haver de tornar a classe. 

Brutals agressions entre uns matolls 

Arran d'aquest comentari de la menor, els pares van prendre la decisió de portar-la a un professional, també perquè feia un temps que patia malsons constants i altres seqüeles psicològiques. Durant les sessions, la nena s'ha anat obrint a poc a poc, i ha relatat els terribles abusos als quals la sotmetien els seus companys. Els tres menors, entre uns matolls del pati de l'escola, li aixecaven la faldilla i li baixaven la roba interior per agredir-la amb sorra i pedres als seus genitals, introduint-li també els dits fins a provocar-li ferides sagnants

Aquests episodis van repetir-se gairebé diàriament durant el passat curs escolar, però des del professorat ningú va fer-li cas quan va expressar dolor abdominal i una actitud cada vegada més retreta durant les classes. Els pares han denunciat els fets davant la Guàrdia Civil, però des de l'Institut Armat no poden fer res en tractar-se de nens menors de 14 anys. Des de l'escola, arran de la denúncia interposada contra ells per l'ACOES, han pres algunes mesures, com ara que la víctima entri per una porta separada o que vagi sempre acompanyada al lavabo; i és que es dona la circumstància que, tot i la denúncia contra el centre, la menor continua compartint aula amb un dels seus presumptes agressors. 

La Junta d'Extremadura ha pres mesures 

Arran d'aquest succés, des de la Junta d'Extremadura han assegurat que han activat el "pla d'actuació contra les alteracions de la convivència per assetjament escolar als centres educatius", i la Conselleria d'Educació ha creat una comissió de convivència al centre, formada per un professor tècnic de serveis a la comunitat, un orientador, el cap d'estudis i un especialista en Educació Infantil.