Una pluja de bitllets al més pur estil d'un rodatge de 'La casa de papel' irromp a Marbella (Màlaga). Un vídeo que ha circulat per diverses xarxes socials mostra com un cotxe va llençant molts bitllets de 50 euros per tota una autovia i, pel que sembla, no serien falsificacions. La insòlita escena s'ha produït aquest dilluns cap a dos quarts de dotze del matí. Al vehicle que anava inundant la via de diners viatjaven dos homes d'origen àrab, segons ha explicat Diario Sur, que haurien tingut un accident prèviament amb un altre automòbil, fet pel qual han començat a perdre els calers per les finestres.

 

Un accident i bitllets per col·lapsar l'autovia

El sinistre ha provocat diversos danys materials, però no s'han hagut de lamentar persones ferides. Tanmateix, els dos homes portaven una bossa plena amb uns 20.000 euros en efectiu que, arran de l'accident, haurien sortit volant per l'autovia A-7, a l'alçada de la sortida del centre comercial La Cañada. Això va agafar per sorpresa tots els conductors que van començar a veure amb incredulitat l'escena i, fins i tot, molts d'ells van aturar-se per recollir els bitllets de 50 euros creaven un camí de diners per tota la carretera. 

Tan gran ha estat l'eufòria que els conductors aturats per recollir els bitllets han bloquejat temporalment l'autovia en direcció a Cadis, segons ha apuntat el mitjà citat. La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la Policia Local de Marbella, així com el servei de manteniment de carreteres de la Direcció General de Trànsit (DGT), s'han encarregat de resoldre l'embussament que mantenia amb diverses retencions l'autovia a l'alçada de Marbella. Ara només queda esperar per veure què decideixen els investigadors, atès que el màxim que es pot portar a sobre a tot l'estat espanyol són 100.000 euros en efectiu.

Portaven 20.000 euros en metàl·lic

En el cas dels dos ciutadans àrabs de Marbella, només portaven 20.000 euros en metàl·lic. Per aquest fet, els agents van deixar-los anar-se'n lliurement perquè no arribaven al màxim de 100.000 euros en efectiu que permet la llei actual. Tanmateix, s'haurà d'esperar per veure si la policia creu que pot haver-hi una procedència fraudulenta dels diners i si segons els indicis hauran d'acreditar l'origen d'aquests. Encara que ara per ara no han transcendit ni la quantitat ni els bitllets que van recuperar-se després de l'accident.