De vegades els contes de fades es fan realitat, més o menys. Un viatge a Disneyland París pot suposar un viatge pel món del gran geni del cinema infantil i unes hores d'eufòria plenes d'il·lusions. Ara, a més, una persona afortunada podrà comprar la casa que va inspirar la gran pel·lícula de Walt Disney, Blancaneu, que és a Los Angeles i costa 1,39 milions de dòlars, uns 1,26 milions d'euros al canvi. Així és la casa de conte que ara podrà complir els somnis de més d'un aficionat.

Es tracta d'una cabana ubicada als turons de Hollywood de Los Angeles, adornada amb torres de castell i finestres emplomades, que sembla literalment treta de la fantasia d'un bosc encantat. Concretament, es troba en el número 6937 de Vanland Trail i fa molt temps que es diu que la casa, de dos dormitoris, va ser la inspiració per a la casa de Blancaneu de la clàssica pel·lícula animada de 1937. Fins i tot s'assenyala que el disseny exterior coincideix amb el realitzat per Roland E. Hill per al castell a Disneyland.

Però, com és la casa per dins?

Amb un total de 95,3 metres quadrats, va sortir al mercat la setmana passada, segons el portal Realtor.com, que també detalla que la casa de conte es va vendre per última vegada el 2016 per un preu de 861.976 euros al canvi. Anteriorment, l'habitatge va servir també com a lloguer de vacances, amb un preu mitjà de 278 euros la nit. En aquell moment, segons informes recollits pel New York Post, la casa portava sent dels mateixos propietaris des de la dècada de 1930.

Casa Blancaneu / Greg Zarikyan

Es diu que aquesta va ser la casa que va inspirar 'Blancaneu' / Greg Zarikyan

Les imatges llistades per a la venda de l'immoble sembla realment una veritable escapada de la realitat, incloses bigues de fusta a la façana, una xemeneia de maó multicolor i teules verdes amb textura a l'exterior. El seu interior compta amb una entrada voltada, finestres amb marcs de fusta i un saló amb llar de foc i sostre de fusta. La cuina, pel seu compte, té una acollidora decoració també amb sostres de bigues de fusta, així com els armaris, que recorden a la casa de Blancaneu.

Vidrieres, bigues de fusta i modernitats per 1,26 milions d'euros

Els sostres amb bigues arriben també fins al dormitori principal, on unes portes de vidre emplomat donen al balcó, amb grans vistes a Hollywood i a la zona boscosa que envolta la petita mansió de conte. Potser si cantem no venen els animals per ajudar-nos amb les tasques de la casa, però també disposa d'una habitació preparada per teletreballar.

Casa Blancaneu / Greg Zarikyan

La casa compta amb dues habitacions i una decoració de conte / Greg Zarikyan

A l'exterior de l'edifici que va inspirar Disney -i les seves pel·lícules en VHS que ara es venen a preu d'or-, trobem parets de pedra que envolten el pati, que compta amb estany i la seva cascada inclosa i un pont de fusta que decora. En total, se sumen 259,4 metres quadrats, i a més es detallen altres característiques, com vidrieres, un bany complet, un tocador i totes les comoditats d'un habitatge modern, malgrat la seva decoració antiga i fantasiosa. I és que compta amb calefacció i aire condicionat, així com electrodomèstics moderns.