La Guàrdia Civil i la Policia Local de Cunit han tingut un déjà-vu quan la matinada d'aquest divendres han entrat a desmantellar una plantació de marihuana en un habitatge als afores d'aquest municipi del Baix Penedès. Era la mateixa casa a la qual ja havien entrat fa poc més d'un any per desmantellar una altra plantació. A més, de les tres persones que s'han detingut, dues eren les mateixes que també havien arrestat en aquella ocasió, el novembre de 2021. El jutge les havia acabat deixant en llibertat posteriorment i, pensant que no els acabarien enxampant dues vegades, havien tornat a muntar una nova plantació.

Els efectius policials, però, no els havien perdut la pista i fa uns mesos havien detectat la segona plantació en el mateix habitatge. Per aquest motiu, han tornat a fer una entrada aquest divendres al matí. Els agents han decomissat 902 plantes de marihuana, lluny de les 1.525 de la primera vegada. També han intervingut el material necessari per al seu cultiu, entre el qual hi havia transformadors, llums específics o aparells d'aire condicionat, i s'han requisat gairebé mil euros en efectiu. El material confiscat pesava prop de dues tones i ja ha estat destruït.

Havien manipulat la instal·lació elèctrica

A més, per poder tirar endavant la plantació de marihuana gastant els menys diners possibles, havien manipulat la instal·lació elèctrica. Els agents calculen que d'aquesta forma haurien arribat a defraudar 244 amperes a la companyia elèctrica, el que equivaldria al consum de 25 habitatges. Els detinguts, entre els quals hi ha l'home i la dona amb relació familiar que s'havien detingut la primera vegada, han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia del Vendrell. Estan acusats de ser els presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.