Gir en el cas del perillós 'simpa' que van protagonitzar dos joves en un taxi. Un noi de 27 anys va resultar ferit de gravetat, després de saltar d'un taxi en marxa la matinada del passat dissabte, a Barcelona. L'altre jove, amic del ferit, va resultar il·lès. Segons el transcendit, ambdós joves haurien intentat abandonar el vehicle sense pagar pel trajecte al taxista, i per fer-ho, presumptament, van saltar per la finestra. Ara, però, els agents dels Mossos d'Esquadra han detingut el conductor del taxi, a qui acusen d'un delicte de lesions doloses

Els fets es remunten a les 05:20 hores de la matinada del passat dissabte, 13 d'agost, a l'encreuament entre la via Favència i el carrer de l'Artesania. Els dos joves, de qui no ha transcendit informació més enllà de l'edat del que ha resultat ferit, tornaven d'una nit de festa per la capital catalana i van demanar un taxi que no tenien intenció de pagar. En un moment donat, un dels nois va baixar del vehicle sense pagar, i presumptament, el seu company va saltar del taxi mentre aquest circulava a 40 quilòmetres per hora, patint greus ferides i lesions que el mantenen ingressat en estat crític a l'Hospital de Sant Pau. Els Mossos d'Esquadra van atendre la situació i obrir una investigació per esclarir les circumstàncies d'aquest accident viari i, de moment, han detingut al conductor del taxi perquè sospiten que la seva actuació ha estat la que ha deixat el jove de 27 anys ferit de gravetat. 

Un dels nois va fugir corrent i el conductor del taxi va arrancar el cotxe amb l'altre dins

Les primeres investigacions dels Mossos d'Esquadra apunten al fet que el taxista hauria comès un delicte de lesions apreciant-s'hi dol contra el client de 27 anys. Si bé és cert que, tal com va declarar el conductor del vehicle, cap dels dos joves tenia la voluntat de pagar pel servei, el jove ferit no hauria saltat per la finestra, sinó que, presumptament, estava intentant escapar del cotxe, perquè el taxista volia impedir el 'simpa'. Tal com apunten els Mossos d'Esquadra, el taxi va aturar-se a la destinació indicada, i un dels joves (el que no ha patit cap ferida ni lesió) va baixar del vehicle i va sortir corrent per allunyar-se d'aquest. En aquell moment, el conductor del taxi, segons les investigacions i els testimonis de les persones que hi havia al voltant, va arrancar el cotxe, on el company del jove fugat encara era dins. 

El taxista hauria conduït fent ziga-zagues i impedint que el client baixés del taxi

Els testimonis dels fets van testificar als Mossos d'Esquadra que el conductor del taxi, després que un dels clients fugís corrent en aturar-se el vehicle, va arrancar el vehicle amb l'altre dins per impedir el 'simpa'. El taxista, presumptament, hauria començat a conduir de forma temerària i fent ziga-zagues amb el jove dins el vehicle. És aleshores quan el noi, tractant de fugir per la finestra, salta del cotxe amb aquest en marxa i circulant a una velocitat de 40 quilòmetres per hora. La caiguda va deixar el noi greument ferit, patint seriosos traumatismes per tot el cos, motiu pel qual se'l va traslladar en estat crític a l'Hospital de Sant Pau. 

Els Mossos van detenir el taxista hores després, acusant-lo d'un delicte de lesions amb dol

Els agents de la policia catalana, després d'investigar els fets, van detenir hores després el taxista, acusant-lo d'un delicte de lesions doloses. Els Mossos d'Esquadra sostenen que el conductor del taxi, presumptament, tenia la intenció de provocar les lesions que finalment va acabar patint el noi.