Aquesta matinada ha quedat en llibertat la ultra Carlota Sales. La dona, de nacionalitat espanyola i vinculada a l'extrema dreta espanyola, va ser detinguda dimarts en el marc de l'operació policial que van fer els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional per desmantellar una organització criminal que es dedicava, presumptament, a falsificar carnets de conduir. Està acusada de blanquejar els diners de la presumpta màfia que liderava el seu fill i la seva jove.

La mare del líder del cas Loki, en llibertat

Els membres de la banda del cas Loki, que liderava, segons els investigadors, el fill de Sales, s'aprofitaven de les bases de dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) per aconseguir permisos de circulació per persones que mai n'havien tingut -i que mai havien fet les proves- o per gent que havien perdut els punts per culpa d'infraccions de circulació.

Carlota Sales ha passat dues nits a comissaria i després de passar a disposició de la jutgessa d'Instrucció 1 de Girona ha quedat en llibertat. Tot i que segueix imputada, la magistrada ha ordenat la seva llibertat amb càrrecs per raons mèdiques, segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts judicials. La Fiscalia l’acusa de participar en el blanqueig dels diners generats per la banda.

També han pogut confirmar que un dels primers carnets que va falsificar el seu fill han pogut confirmar que un dels primers carnets que va falsificar el seu fill, Álvaro P.S., va ser per ella. Segueix acusada de falsificació documental, però la magistrada la va deixar sortir en llibertat. Avui ja ha dormit a casa seva.

Cas Loki - Informàtic Álvaro PS - CME

El fill de Carlota Sales, detingut pels Mossos d'Esquadra / ACN

El fill de Carlota Sales, a presó

Sí que han ingressat a presó vuit dels tretze membres de la cúpula. Entre ells, l'informàtic i la seva parella, els pares d'ella i també la mà dreta de l'informàtic, un veí, també de nacionalitat espanyola, de Quart. A més, tres dels detinguts que s'encarregaven d'aconseguir clients, detinguts a Llagostera i a Vic. A més de Sales, també han quedat en llibertat cinc persones més.

Les investigacions de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra segueixen. S'han detingut la majoria dels beneficiaris dels carnets falsificats, però se segueixen les indagacions per aclarir si es van poder falsejar més dels 1.800 permisos que la policia, de moment, ha localitzat.