El judici contra Dani Alves per una suposada agressió sexual ha deixat moments que només s’han pogut seguir des de l’interior del Palau de Justícia. Hi vam ser i us els expliquem en un nou capítol d’ElCaso Exprés.

 

Què es va jutjar? Una noia que va conèixer l’ex del Barça aquella nit, el 30 de desembre de 2022, a la discoteca Sutton de Barcelona denuncia que el brasiler la va agredir sexualment. Després de fer una copa i ballar -això ho accepten les dues parts, està gravat a les càmeres de seguretat- van entrar en un dels lavabos… i aquí és on canvien les versions. Alves assegura que van tenir relacions consentides. Durant el judici va interpretar fins i tot les postures que van fer a l’interior del lavabo. Ella, la denunciant, en canvi, va explicar que va ser agredida. El futbolista no la va deixar sortir, li va donar bufetades, la va insultar i la va tirar a terra, abans d’agredir-la sexualment. 

Testimonis per convèncer el tribunal

Durant tres dies s’han escoltat les versions d’ells dos i també dels testimonis. Les amigues d’ella i els amics d’Alves. També dels Mossos que van assistir en un primer moment la noia. Es van escoltar els pèrits, que van explicar que a l’informe mèdic la jove no presentava lesions. 

La defensa demana l’absolució. Assegura que Alves va ballar amb la noia i que quan van entrar al lavabo, si ella va revocar al consentiment, ell no ho va saber veure i va entendre que eren relacions consentides. En canvi, la fiscalia i l’acusació particular creuen que està provat que la va agredir i demanen 9 i 12 anys de presó. La sentència de cas Alves servirà per posar a prova la llei del “només sí és sí”. Veurem quina versió es creu el tribunal i si Alves acaba condemnat o no. Aquest cas, que té molts detalls i matisos, el podeu seguir a ElCaso.cat. On també us informarem quan hi hagi veredicte. Ja ho sabeu, els successos no descansen.

🔴 Cas Dani Alves: i ara què?