Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts dos camioners com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat del trànsit i un altre de falsedat documental. La detenció es va produir poc abans de les deu del matí, al punt quilomètric 246 de l'autopista AP-7, dins el terme municipal de Tarragona. Agents de la policia catalana van fer aturar un camió al voral on anaven dues persones, dos homes de 35 i 39 anys, i li van demanar la documentació per comprovar que totes les dades i els permisos fossin correctes. Figurava que el vehicle es dedicava al transport de verdures i que anava des de la Jonquera fins a Almeria.

No obstant això, hi havia certes irregularitats que van fer aixecar les sospites dels policies. Els hi constava que aquest mateix camió ja havia estat aturat pels Mossos en un control de trànsit a l'AP-7 el passat 17 de gener, però, en canvi, se suposava que aquella data no havia circulat. Segons els discos del tacògraf, que havien estat manipulats, entre el 6 de gener i el 5 de febrer hi havia anotat que estaven de vacances. Els dos ocupants es van negar a ensenyar els discos de registre d'activitats dels darrers 28 dies. Tampoc van acreditar que tinguessin el permís de conducció, ja que els carnets de conduir que van ensenyar eren de Romania i semblaven falsificats. Per això, se'ls va detenir per falsedat documental i un delicte contra la seguretat del trànsit. 

Desmantellen una empresa que manipulava els tacògrafs dels seus camioners

Fa unes setmanes, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van desmantellar una empresa andalusa que modificava els tacògrafs perquè els camioners poguessin conduir més hores de les permeses per llei. En un control rutinari a Girona, la policia catalana va detectar que un camioner portava la targeta d’un altre conductor al seu tacògraf. Estirant el fil, van descobrir que la Guàrdia Civil ja investigava l'empresa de transport per falsedat documental i van començar a treballar conjuntament. Van detectar que els treballadors duraven poc a l'empresa, ja que els tractaven malament i els feien treballar més hores de les que devien. Finalment, es van detenir quinze persones.