Crim terrorífic. Uns narcotraficants han obligat 5 amics a matar-se entre ells a Mèxic. Es deien Diego, Dante, Roberto, Jaime i Uriel i tots 5 sortien de veure Oppenheimer al cinema un divendres 11 al vespre, quan van decidir anar a un mirador dels afores de ciutat de Lagos de Moreno, a l'estat de Jalisco. Cap a la mitjanit, hi van arribar dues camionetes amb cinc homes armats en cadascuna i els van segrestar. 

Crim macabre

Els van portar en un indret a només 5 minuts del mirador. La policia ho ha sabut gràcies a una fotografia que es va escampar per les xarxes en la qual surten els cinc amics agenollats i lligats. De fet, a les xarxes també es va escampar un vídeo en el qual es veu un dels nois assassinant els seus quatre amics seguint les ordres dels segrestadors. A cops de pedra, a ganivetades... També es pot veure un desconegut ordenant decapitar l'últim i el jove obeeix les seves ordres. 

A la paret de l'indret hi havia una frase colpidora: "Matar és la millor medicina", amb un gran bassal de sang que ocupava l'habitació principal. Els joves tenien entre 19 a 22 anys i la família els havia buscat desesperadament fins que van aparèixer les imatges. Amb tot, la policia va trobar un vehicle calcinat amb restes humanes hores després de les imatges publicades. 

Ha colpit a la societat mexicana

Es tracta d'un crim que ha colpit la societat mexicana, malgrat que sigui un país de 110.000 homes i dones en parador desconegut. El que ha sorprès és la metodologia. De fet, dies enrere havien aparegut diversos cadàvers esquarterats en congeladors a Verazruz. El vídeo difós porta la marca de Puro MAZ, que són les sigles de Mayo Zambada, líder del càrtel de Sinaloa. I el cotxe que es va trobar pràcticament calcinat va ser abandonat a la carretera que uneix Lagos de Moreno amb Encarnación de Díaz, una zona en disputa entre els de Sinaloa i l'anomenat Cartel Jalisco de Nova Generació (CJNG).

Si el crim és sorprenent i macabra, les paraules del president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, tampoc ajuden. Es va negar a respondre preguntes sobre el crim i, fins i tot, fent broma i dient "no oigo" a les preguntes dels periodistes.