Capturat un dels fugitius més buscats d'Europa, reclamat per tràfic de drogues. La Policia Nacional ha detingut, segons ha pogut saber ElCaso.cat, Anton Sild, de 39 anys i origen estonià, per narcotràfic. Però no de qualsevol forma: va aconseguir tenir pràcticament en exclusiva una ruta que creuava el continent des d'Estònia al sud d'Espanya. El fugitiu va adquirir grans quantitats d'amfetamina i organitzava el transport per carretera en un vehicle d'alta gamma, on amagava la droga fins a arribar a un llogaret del país bàltic que li servia de magatzem.

 

L'arrest del fugitiu, segons han explicat fonts policials a aquest mitjà, es va produir aquest dimarts 21 de maig al municipi malagueny de Colmenar, a l'interior de la província. Els fets pels quals ha estat detingut i pels quals es va emetre una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emès per les autoritats estonianes (a més d'haver estat inclòs recentment en la llista de més buscats de l'Europol) es remunten a juny del 2020. Anton Sild va ser enxampat durant l'organització del transport, el juliol d'aquell mateix any, de grans quantitats d'amfetamina amb cotxes de luxe. Però va ser interceptat per la policia abans d'arribar a la seva destinació i van intervenir part dels estupefaents en un escorcoll.

Localitzat en Colmenar i amb un magatzem a Estònia

Gairebé quatre anys han passat. El principal motiu d'aquesta espera es deuria que no se sabia exactament a quin racó d'Europa es trobava. La Policia Nacional va tenir coneixement fa relativament poc que era a Espanya, concretament a Andalusia, per la qual cosa van iniciar les gestions pertinents fins que van aconseguir centrar-lo a la província de Màlaga. El camp de recerca s'havia delimitat i la investigació policial va desgranar que Anton Sild estava residint en un municipi de l'interior malagueny, concretament en Colmenar, on va ser detingut aquest dimarts.

El fugitiu, a més, era relativament nòmada, ja que no residia de forma continuada en un mateix domicili ni municipi. Això es deu, sobretot, per evitar ser localitzat pels cossos policials en el cas de rebre nova informació, en ser vigent l'Ordre Europea de Detenció i Entrega i haver estat inclòs a començaments de 2023 a la llista Europe's Most Wanted de l'Europol. Tot i així, la Policia Nacional va aconseguir identificar-lo i el va detenir. S'espera, molt probablement, que sigui extradit a Estònia en les properes setmanes.