Caçats els pistolers de Marbella, almenys a un dels últims tirotejos a la Costa del Sol. La Policia Nacional ha detingut tres persones per la seva suposada implicació en l'enfrontament a trets entre clans rivals suecs que es va saldar amb un ferit de bala dissabte passat 10 de febrer. La investigació es va iniciar arran d'un tiroteig que va tenir lloc sobre les onze de la nit del mes anterior a la zona de Nueva Andalucía de l'esmentada ciutat malaguenya. Un home amb un passamuntanyes va baixar d'un vehicle i va obrir foc contra dos vianants, que van fugir corrents, tot i que un d'ells va resultar ferit de bala a un braç i una cama i va ser hospitalitzat.

Tiroteig entre bandes rivals sueques a Marbella

Després de l'atenció mèdica, els agents de la Policia Nacional van inspeccionar el lloc dels fets i van trobar nou casquets, així com l'arma curta de foc, oculta en una zona de brossa, utilitzada durant el tiroteig, segons ha explicat el cos policial aquest dimarts. El jove hospitalitzat és d'origen suec mentre que els tres arrestats -que aparentment van disparar contra la víctima- tenen entre 24 i 31 anys, però no ha transcendit la nacionalitat, tot i que pertanyerien a una de les bandes criminals de Suècia, rival de la qual suposadament és membre el ferit.

L'anàlisi de les proves trobades pels investigadors a la zona de Nueva Andalucía de Marbella va permetre establir l'itinerari realitzat per l'artífex dels trets i esbrinar el domicili al qual s'havia amagat. Tot això, mentre els agents identificaven uns altres dos sospitosos que van recolzar al pistoler amb tasques logístiques i de seguiment a les víctimes, ja que, pel que sembla, el jove ferit no era l'únic objectiu dels arrestats.

Dos registres i tres detinguts pel tiroteig

La Policia Nacional va realitzar el passat 13 de març dos escorcolls a Marbella i Alhaurín el Grande i van detenir als tres implicats, d'entre 24 i 31 anys, per la seva suposada implicació als delictes de temptativa d'assassinat, tinença il·lícita d'armes, falsedat documental i pertinença a organització criminal. Els arrestats han passat a disposició judicial i el magistrat corresponent ha decretat l'ingrés a presó de dos d'ells. Cal recordar, tal com apunta Diario Sur, que aquest és el primer tiroteig aclarit dels quatre ocorreguts a la Costa del Sol l'últim mes.