El Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) dels Mossos d'Esquadra ha detingut a Badalona un home de 26 anys que estava escapolit de la justícia sueca i que havia trobat a casa nostra el seu refugi. La policia catalana compta amb un grup especial que, formant part de la Unitat d’Entorn Penitenciari de la DIC, es dedica a fer recerca de persones fugitives, o que bé no hagin retornat a la presó després d'un permís o persones buscades per les autoritats estrangeres i que es creu que poden ser al nostre país. És el darrer cas, la caça d'un home que té antecedents policials per robatori amb violència, tinença d’explosius i lesions i que vivia a Badalona, amagat, sabent que era objectiu de la justícia sueca, que el buscava per delictes de tràfic de drogues i tràfic d’armes, segons ha pogut saber ElCaso.cat.


Havia estat condemnat en sentència ferma per aquests fets a una pena de dos anys i nou mesos, però quan se li va comunicar la sentència, va escapar de Suècia per eludir l’acció de la justícia. Segons les autoritats sueques, l’investigat va intentar adquirir el novembre del 2019 una pistola semiautomàtica i un rifle d’assalt. A l’octubre del 2020 va ser interceptat amb una gran quantitat de drogues que volia posar en circulació. L'home detingut té 26 anys i no és nacional de Suècia, segons ha pogut saber aquest mitjà.

Van saber que era a Catalunya i el van ubicar a Badalona

Els agents del GRAF, fruit de la col·laboració internacional que mantenen amb altres policies d'arreu del món, i quan van tenir coneixement que aquest home podria estar amagat a Catalunya, es van fer indagacions policials i els Mossos el van ubicar a Badalona. Es van realitzar diverses vigilàncies als voltants d’uns pisos d’alt standing de la localitat i van confirmar que sempre que sortia al carrer portava posada la caputxa de la dessuadora per tal de dificultar la seva identificació. Vivia en un pis que no estava al seu nom, per complicar encara més poder ser identificat.

Després de diversos dies de vigilància, el passat 6 de març va poder ser interceptat i arrestat quan va sortir de casa seva. L'estaven esperant agents del GRAF. El detingut va ser traslladat a Madrid i va passar a disposició judicial del Jutjat Central d’Instrucció de l'Audiència Nacional. Ha ingressat a presó, a l'espera que sigui extradit a Suècia.