La Policia Nacional va enxampar a Tarragona un noi de 18 anys molt buscat a França per l'assassinat a trets d'un altre home el passat mes de març a la localitat de Privàs, al departament d'Ardecha. El noi portava fugat des de llavors, amb una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emesa per la Fiscalia del Tribunal Penal d'Avinyó. El dia dels fets, l'acusat va encarar-se amb la víctima i va disparar-li al pit, matant-lo, després del qual va escapar. Segons la investigació de la policia francesa, tot venia arran d'una disputa entre bandes de narcotraficants pel control de la zona. 

La víctima, de 39 anys, acabava de sortir de la presó, on complia condemna per tràfic de drogues, i va ser arraconat pel fugitiu en un carreró del centre de la ciutat, on li va disparar. Tot i la detenció d'una tercera persona implicada, l'autor material dels trets va esfumar-se, i la policia judicial de França no aconseguia trobar-lo. Després de moltes gestions, van determinar que el noi havia abandonat el país. 

Més de mig any fugat 

El noi va aconseguir eludir la justícia durant més de sis mesos, sense que els investigadors poguessin trobar cap rastre d'ell. Finalment, el passat 19 d'octubre, van aconseguir localitzar-lo a Tarragona. Ràpidament, des de França van posar-se en contacte amb el grup encarregat de la detenció de fugitius de la Policia Nacional, que va posar en marxa immediatament un dispositiu de recerca. Els agents el van enxampar a l'àrea de servei del Mèdol, a l'AP-7, al terme municipal d'Altafulla (Tarragonès), i el van detenir seguint l'OEDE. 

 

El fugitiu, que no tenia antecedents penals a l'estat espanyol, va passar a disposició del jutjat central d'instrucció per procedir amb les diligències establertes per la cooperació judicial en casos que afecten ordres europees de detenció i entrega.