Detingut i a presó el presumpte assassí de Tatiana Coinac, de 44 anys, a Oviedo, després de tres mesos d'investigacions. La Policia Nacional ha detingut aquest dilluns a la localitat asturiana de Pola de Lena al suposat autor de la mort d'una dona el passat 9 de març al seu pis de la capital del principat. Tot va començar amb la troballa del cadàver el 12 de març al migdia, en un habitatge del carrer Amsterdam de la ciutat, un cop la mare de la víctima va donar la veu d'alarma per no aconseguir contactar amb ella. L'autòpsia realitzada en l'Institut de Medicina Legal d'Oviedo va revelar que el decés i les lesions que presentava la víctima no eren compatibles amb una defunció per causes naturals, alhora que es va descartar el suïcidi.

Totes aquestes evidències van fer sospitar als investigadors que es pogués tractar d'una mort natural. Per això, els agents de la Policia Nacional dels grups d'Homicidis i de la Unitat de Coordinació Operativa de la Comissaria General de Policia Científica de Madrid van desplaçar-se fins a Astúries per reforçar la investigació sobre la mort violenta d'aquesta dona de 44 anys, amb la suposada implicació de terceres persones.

L'home a presó i va ser l'última trobada sexual de la dona

L'home arrestat, un exmilitar de 35 anys, va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 d'Oviedo, el qual ha ordenat el seu ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança. La magistrada, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia d'Astúries (TSJA), manté el secret de sumari i ha qualificat inicialment els fets com un delicte d'homicidi amb agressió sexual amb penetració. El fiscal va fonamentar la seva sol·licitud d'ingrés en un centre penitenciari davant la gravetat dels fets i en l'elevat de la pena que podria imposar-se a l'investigat en cas de condemna, i per considerar que existeix risc de fugida, reiteració delictiva i ocultació i destrucció de proves.

El principal acusat era, segons explica el diari asturià La Nueva España de fonts de la Policia Nacional, l'últim client amb qui Tatiana Coinac havia acordat una trobada sexual, per la seva agenda. Això concordaria amb la llibreta amb anotacions manuscrites intervinguda durant les dues inspeccions a l'habitatge del carrer Amsterdam d'Oviedo i el vehicle de la víctima, on a més van descobrir tres telèfons mòbils i diverses peces de roba tallades que van ser tretes a la dona. Al pis, a més, van analitzar l'ADN extret i van realitzar altres indagacions al respecte que han fet apuntar directament en l'arrest de l'home de 35 anys a la localitat de Pola de Lena.