Caçat un fugitiu integrant de la banda els Trinitarios als Països Baixos. El pròfug es trobava fora del país des del 2017, després de disparar un jove per pertànyer a una banda rival a la porta d'una discoteca madrilenya. Li constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega per temptativa d'homicidi i tinença d'armes. Set anys més tard, es va aconseguir esbrinar que l'home podria trobar-se a Amsterdam i en una operació conjunta entre la Policia Nacional espanyola, la Policia Nacional de la República Dominicana i de la xarxa ENFAST dels Països Baixos, es va aconseguir detenir el pistoler, segons ha explicat el Cos Nacional de Policia (CNP) aquest dimarts.

Tot va començar el passat 19 de febrer de 2017, quan un jove va resultar ferit per arma de foc als voltants d'una discoteca de Madrid. La Policia Nacional, en aquell moment, va poder esbrinar que el suposat autor del tret, juntament amb un altre noi, va mantenir un enfrontament al local amb un grup de persones i, després d'això, va disparar contra una d'elles. Posteriorment, identificats pistoler i víctima, es va saber que l'agressor pertanyia a la banda llatina dels Trinitarios i el noi que va rebre el tret i va resultar ferit de gravetat, era membre de la banda rival dels Dominican Don't Play.

Nova identitat a Amsterdam

La investigació ha estat activa durant set anys i ha estat dirigida per la Secció de Localització de Fugitius de la Policia Nacional, la qual va detectar que el pròfug podria estar residint a la ciutat neerlandesa d'Amsterdam, per la qual cosa es va sol·licitar als agents que formen la Unitat FAST Països Baixos d'ENFAST que realitzessin les indagacions pertinents. Poc després va ser localitzat i van confirmar que la mare del Trinitario fugit, juntament amb altres membres de la seva família, estaven residint a la capital dels Països Baixos i així van veure que estava aixoplugat per ells.

L'home va aconseguir camuflar-se pels carrers neerlandesos després d'un canvi de vida i d'identitat. Per això, els agents espanyols van sol·licitar la col·laboració de la Unitat d'Intel·ligència Sensitiva de la Policia Nacional de la República Dominicana, que mitjançant la confrontació de les empremtes dactilars es va saber que va poder obtenir una segona identitat. Finalment va ser detingut amb un dispositiu especial de vigilància a Amsterdam i està acusat dels delictes de temptativa d'homicidi i tinença il·lícita d'armes.