Mirar una parella tenint sexe pot ser un fetitxisme que no hauria de ser res il·legal si fos de manera consentida entre totes les parts i, evidentment, entre majors d’edat. La cosa s’embolica, i és delicte, si els observats són menors d’edat i si una de les parts no consenteix ser observada. És el cas de Castelldefels, un fet que ara mateix estan investigant els Mossos d’Esquadra. Un home de 74 anys, J.M.A.M., de nacionalitat espanyola, i capellà de la parròquia de Santa Maria de Castelldefels, va ser arrestat la setmana passada acusat dels delictes d'indignitat sexual, exhibicionisme i sol·licitud de conductes sexuals a canvi de remuneració a menors d'edat. Segons les investigacions dels Mossos, l’home detingut presumptament pagava a joves per observar mentre mantenien relacions sexuals. La policia va detenir l’home, però el va deixar en llibertat al cap de poques hores per la seva edat, a l’espera que sigui citat pel jutge que portarà el cas. Els Mossos sí que van entrar a la rectoria on vivia i van quedar-se el portàtil i el mòbil del capellà, per intentar esbrinar si tenia material prohibit i si poden imputar més delictes a l’home.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts de la investigació, els Mossos d’Esquadra van iniciar la investigació després de la denúncia presentada per una noia, menor d’edat, que va participar en una de les trobades que organitzava l’home, tot i no estar-ne informada. La noia no sabia qui era l’home i tampoc que la seva parella havia, presumptament, rebut diners per part de l’home per observar com ells mantenien sexe davant d’ell. 

Estirant el fil els agents de la policia catalana van poder esbrinar que l’home era el capellà de la parròquia de Santa Maria de Castelldefels i el van detenir. Els joves que rebien diners per part del capellà tenien entre 16 i 17 anys, segons les investigacions. Tot i que és delicte, i és el que està investigant la policia catalana, els investigadors recorden que l’home podrà esquivar part de l’acció de la justícia tenint en compte que l’edat de consentiment d’accions sexuals, a l’Estat espanyol, i segons el Codi Penal, és de 16 anys.

La policia busca més víctimes del capellà

A falta que avancin les investigacions, els Mossos han pogut saber que l’home detingut pagava quantitats de diners a nois per poder observar, sense participar, en les trobades sexuals. El capellà s’aprofitava de joves de famílies amb pocs recursos i desestructurades per tal d’aconseguir poder assistir a les trobades sexuals, que s’han pogut destapar gràcies a una de les víctimes. Els Mossos d’Esquadra esperen poder obtenir més informació sobre els fets del mòbil i del portàtil del detingut, que va quedar en poder dels investigadors divendres, i també del testimoni dels menors d’edat. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'home pagava petites quantitats de diners, entre 50 i 100 euros, al noi de la parella.

La policia catalana espera també poder estirar el fil per saber si existeixen més víctimes o si l’arrestat, que ja ha estat apartat de la seva feina a la parròquia de Castelldefels, havia tingut, en altres destins, comportaments semblants