El poble de Sils (Selva), de poc més de 6.000 habitants, ha patit cinc robatoris amb violència aquest cap de setmana. Tres joves, d'entre 19 i 20 anys, han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sils com a presumptes autors dels fets i, després de passar a disposició judicial, han ingressat a presó. Els homes arrestats anaven vestits de fosc i amb un passamuntanyes, per no ser identificats per les víctimes a les que van amenaçar amb un pal. Dels cinc atracaments, quatre es van produir a l'aparcament d'una discoteca del municipi i el cinquè van fer-lo al vagó d'un tren mentre aquest circulava per Caldes de Malavella (Selva). Entre el material del que es van apropiar, els agents van intervenir maletes, bosses de mà i targetes de crèdit.

Robatoris entre divendres i diumenge amb cops i amenaces

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van detenir als tres joves al centre de Sils aquest diumenge 30 d'octubre, poques hores després del seu últim robatori. No obstant això, els arrestats van cometre cinc furts amb violència a la població. El primer de tots es va produir el divendres 28 d'octubre, a quarts de deu de la nit, en un vagó de tren que circulava per Caldes de Malavella. Aquest va ser l'únic realitzat fora del municipi on van ser interceptats. En qualsevol cas, una vegada van entrar al furgó van donar-li un cop de puny a la víctima i després van arrencar violentament la motxilla que portava. En aquest atracament, els joves van emportar-se targetes de crèdit i van trencar mobiliari abans de baixar del ferrocarril. Per això, se'ls investiga per un delicte lleu d'estafa i pels danys causats al tren.

Al dia següent, la matinada del 29 d'octubre, els tres homes van anar fins a l'aparcament d'una discoteca de Sils. Allà, amb passamuntanyes i un pal van abordar una persona i van agafar-li la bossa de mà de dins del seu cotxe. Aquesta operació la van repetir també aquest diumenge 30 d'octubre, quan van abordar a tres persones que anaven juntes. Van estirar la bossa d'una i van colpejar amb un pal a les altres dues perquè els donessin tots els objectes de valor que portaven a sobre en aquell moment. Per últim, van obrir el maleter d'un cotxe per emportar-se les maletes que tenien. En aquest cas, les víctimes se'n van adonar i van arrencar el vehicle per escapolir-se dels lladres, els quals van trencar un dels vidres amb el pal que ja havien utilitzat anteriorment per amenaçar a diverses persones. Poques hores després, gràcies a un dispositiu policial conjunt, van ser identificats i detinguts. Els testimonis dels individus als que van robar va ser clau per relacionar-los amb els cinc robatoris, per la qual cosa el jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners (Selva) en va decretar l'ingrés a presó de tots tres.