La investigació del grup d’Homicidis dels Mossos d’Esquadra de la regió de Barcelona per aclarir qui és l’home que va aparèixer trossejat a l’interior d’una maleta en un contenidor del centre Barcelona segueix i, de moment, sense resultats. Un drapaire i un estanquer van ser els que van obrir la maleta per primer cop, l’olor gairebé els va tombar, i van ser els que van avisar de la macabra troballa en un contenidor de rebuig de la cantonada de l’avinguda de Roma i el carrer de Casanova, a l’Eixample.

Els investigadors asseguren que no han pogut avançar massa d’ençà que van trobar la part del cos, el tronc d’un home. Després de l’aixecament del cadàver, que va autoritzar el jutjat d’instrucció 23 de Barcelona, els Mossos van fer retirar tots els contenidors d’aquella illa per tal de poder-los revisar un per un buscant més restes del cos. Ni al contenidor on va ser localitzada la maleta fosca ni tampoc en els altres quatre que hi havia al costat els Mossos han trobat, a hores d’ara, cap resta humana més. La recerca, però, encara no ha finalitzat. La policia catalana també va ordenar no retirar les escombraries d’alguns altres contenidors de la zona de l’Eixample per tal de revisar-lo. Guants en mà i mascareta, alguns dels agents de les diferents unitats d’investigació de la policia catalana de la capital de Catalunya van regirar la brossa amb l’objectiu de trobar alguna peça més d’aquest macabre puzle.

Falta el cap, mans i braços i el pubis

Ara per ara només s’ha localitzat la part superior del cos d’un home de mitjana edat. Per tant, i fent servir la lògica biològica, tot fa pensar que faltaria localitzar, a més del crani, també dos braços i dues cames, amb els seus corresponents vint dits, i el pubis. Del cos, del tros de cos, per ser exactes, els Mossos n’han pogut extreure l’ADN, que servirà per comparar-la amb restes de les bases de dades policials, si bé, cal recordar-ho, és una base limitada i no es disposa d’ADN de tothom. El cos està tallat per sota del coll i fins a damunt del melic i de manera molt maldestre, segons consta a l’atestat policial. El que podria ser útil per posar noms i cognoms al cadàver seria poder tenir accés a les empremtes dactilars, però, de moment, els dits no han aparegut.

 

El que també pot ser útil per intentar estirar el fil és l’anàlisi de la maleta, que es va endur també el servei judicial de la funerària. Els Mossos confien a trobar alguna cosa interessant a la maleta -més gran que una maleta de cabina, amb rodes i no molt moderna. Alguna resta biològica d’alguna persona o alguna empremta dactilar que podria ajudar a enfocar la investigació als Mossos d’Esquadra, que ara per ara, i segons ha transcendit oficialment, encara no tenen cap pista de qui és l’home blanc trossejat que ha aparegut al centre de Barcelona.

Amb l'ADN, la llista de desapareguts i de denúncies de persones que se'ls hi ha perdut la pista i també l'anàlisi de la maleta, els investigadors especialistes en homicidis dels Mossos esperen poden aclarir qui és, com van matar i com van trossejar aquest home sense nom del qual popularment ja ha estat batejat com a 'cas Puzle' a l'espera de totes les peces.