Una parella de la localitat sevillana de Castilleja de la Cuesta recordarà per sempre el refrany “és pitjor el remei que la malaltia”. Un home va agafar el cotxe després d’haver begut i, en veure un control de trànsit, va intentar estalviar-se una multa important. La solució, però, va acabar sent molt pitjor. Ell i la seva nòvia es van intercanviar els seients perquè fos ella qui se sotmetés a la prova d’alcoholèmia, però en veritat havia begut més i encara va donar un resultat més alt.

Els policies els van enxampar canviant-se els seients

Segons ha avançat El Correo de Andalucía, agents de la Policia Local estaven en un control policial quan van veure un vehicle que s’apropava i que es va aturar al voral de la dreta uns metres abans d’arribar-hi. L’home que anava de conductor i la dona que anava de copilot van baixar del vehicle, es van intercanviar els seients i van seguir la marxa fins al control policial, on ja els estaven esperant després de presenciar tota l’escena.

Els policies van veure des del primer moment que tots dos anaven sota els efectes de l’alcohol. Els van avisar que havien vist que s’acabaven d’intercanviar els seients i que li farien la prova d’alcoholèmia al copilot encara que la conductora donés negatiu. No obstant això, la sorpresa dels agents va ser que la conductora va donar un resultat de 0,70 mg/l en aire expirat, mentre que el copilot va donar 0,40 mg/l en aire expirat.

Això volia dir que la conductora superava els 0,60 mg/l en aire expirat i cometia un delicte penal, havent de declarar davant el jutge i enfrontant-se a la retirada del carnet i penes de presó. En canvi, si no s’haguessin intercanviat els seients, l’home només hauria comès una infracció administrativa amb multa econòmica i retirada de punts. Davant la situació, els agents van immobilitzar el vehicle i el van traslladar al dipòsit municipal a l’espera que algú el vagi a recollir.