Alberto Sánchez va escoltar dimecres passat assegut al banc d'acusats el relat de sis agents de la Policia Nacional en la segona sessió del judici per matar, esquarterar i menjar-se part del cos de la seva mare a Madrid. Els psiquiatres que van atendre el 2016 i 2017 a l'anomenat "caníbal de Ventas" han assegurat en una nova vista judicial que en un dels seus ingressos per episodis psicòtics va explicar, probablement fruit d'al·lucinacions, que durant la seva estança d'erasmus a Grècia van oferir-li una droga caníbal.

Droga caníbal en un aeroport de Grècia

Alberto va tenir problemes psiquiàtrics abans del tràgic succés. Els doctors de psiquiatria que van fer un seguiment de l'acusat durant el seu primer ingrés a l'hospital de La Princesa de la capital han explicat que van internar-lo per un "primer episodi psicòtic" en el qual es sentia "assetjat" per la comunitat transsexual després de reproduir vídeos publicats en un web de contingut pornogràfic.

Judici|Seny contra el caníbal de Vendes / Europa Press

Judici contra el caníbal de Ventas / Europa Press

Segons els facultatius, Alberto també va relatar, "probablement com a producte de les al·lucinacions i alteracions mentals que patia", que en un aeroport de Grècia li van intentar donar una droga caníbal. Aquest detall ha cridat l'atenció per com van desenvolupar-se els fets durant l'assassinat. 

Crim: restes de carn en tapers i per tota la casa

Les següents descripcions, tal com es van relatar durant la vista judicial, poden ferir la sensibilitat del lector. 

En la vista de dimecres passat, els policies que van participar el febrer de 2019 en la detenció de l'acusat van explicar la quantitat de restes humanes que van trobar disperses per tota la casa, alguns en recipients de plàstic i d'altres en procés de ser cuinats o escampats per diferents habitacions. El cap era sobre el llit del dormitori principal. Allà també van trobar el cor en un recipient juntament amb una forquilla.

Detencion canibal Vendes / Policia Nacional

Detenció caníbal Vendes / Policia Nacional

"Tenia sang seca a la comissura dels llavis i restes de carn a les ungles", va narrar un dels policies sobre l'acusat -Alberto-, de 28 anys.

Els agents van relatar que el jove va confessar amb actitud freda i "sense emocions" com havia esquarterat la seva mare amb una serra i com se n'havia anat menjant les seves restes "cuinades i en cru", donant-li altres restes al seu gos 'Koke'.

Mort per asfíxia després d'una discussió

Als policies els va cridar l'atenció l'actitud impassible del noi en narrar durant el seu trasllat a la comissaria d'una forma "tremendament tranquil·la" com havia matat la seva mare, sense mostrar "cap tipus de penediment".

Segons l'escrit provisional del fiscal, l'homicidi es va dur a terme després d'una discussió de l'acusat amb la seva mare. Després d'un enfrontament verbal es va dirigir a ella subjectant-la del coll i per tal de matar-la va pressionar-li fortament amb les seves mans fins a estrangular-la i causar-li la mort per asfíxia.

A continuació l'acusat va traslladar el cadàver fins al dormitori de l'habitatge i el va col·locar sobre el llit "per tal d'anar fent desaparèixer el seu cos", per a la qual cosa va procedir al seu esquarterament fent servir una serra de fuster i dos ganivets de cuina que tenia a la casa.

L'acusat va passar quinze dies menjant restes cadavèriques.

La Fiscalia demana 15 anys de presó

Tant la Fiscalia com la defensa de l'encausat presentaran les seves conclusions definitives demà i dimarts vinent el jurat començarà la deliberació del seu veredicte.

Alberto, que es troba privat de llibertat per aquests fets des del 23 de febrer de 2019, per delictes d'homicidi i profanació de cadàvers, s'enfronta a 15 anys i 5 mesos de presó. A més se li reclama que indemnitzi en 90.000 euros el seu germà, fill gran de Soledad, la víctima.