Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts sis homes estrangers, d'entre 25 i 48 anys, que es guanyaven la vida com a "jardiners" en una plantació de marihuana de Soriguera, al Pallars Sobirà. A més, també vivien al costat del barranc on cultivaven la droga, en unes tendes de campanya muntades en una zona boscosa propera al nucli urbà de Llagunes. Els arrestats passaven les 24 hores del dia custodiant les més de 2.800 plantes que, segons estimacions policials, tenen un valor de quatre milions d'euros

L'anomenada "zona de vida" dels delinqüents es trobava per sobre del barranc, que havia estat desbrossat per fer lloc a la "maria", amb sis tendes, una per a cada "jardiner", on tenien tot el necessari per sobreviure a la intempèrie durant llargues temporades. Durant l'escorcoll de les seves improvisades llars, la policia catalana ha trobat tota la seva documentació i cinc telèfons mòbils amb els quals es comunicaven entre ells i amb els presumptes compradors de la mercaderia. 

Han intentat escapar pel bosc 

L'operació policial que ha permès detenir els sis homes s'havia posat en marxa el passat juliol, després de rebre unes informacions que indicaven de la possible existència d'aquesta plantació per la zona. La consegüent investigació va revelar el parador dels sospitosos, i fins allí s'han desplaçat els Mossos amb efectius de seguretat ciutadana, equips de l'ARRO i un helicòpter fent reforç des de l'aire. 

230906 Ndp 135 RPAP Els Mossos d'Esquadra detenen 6 homes en una plantació de marihuana al Pallars Sobirà (6) (1)
Els sis detinguts custodiaven dia i nit les 2.800 plantes amagades en un bosc al Pallars Sobirà | Mossos d'Esquadra. 

En adonar-se de l'arribada dels agents, tots sis homes han fugit corrents, intentant despistar a la policia entre els arbres, sense èxit, i tots sis han acabat emmanillats i traslladats a comissaria, on resten a l'espera de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tremp. El pes total de la droga intervinguda és de 2.156 quilos, i al mercat negre el seu valor superaria els quatre milions d'euros.