L'Audiència de Lleida decreta la llibertat pel conductor que era a la presó des del setembre per provocar la mort d'una parella mentre conduïa drogat i begut a l'autovia A-22 a Lleida.

Llibertat pel conductor drogat que va matar una parella a Lleida

Aquest dilluns, l'Audiència de Lleida ha decretat llibertat amb càrrecs pel conductor que va ser empresonat el passat 19 de setembre per haver provocat un accident mortal la nit de divendres 17 de setembre a l'autovia A-22, al seu pas per la capital del Segrià.

El tribunal considera que no hi ha risc de fuga i li aplica mesures de control com l’obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat i la prohibició de conduir mentre s'instrueix causa.

Aquesta decisió arriba després que la defensa de l'acusat recorregués el decret del jutjat de guàrdia que en el moment dels fets va dictar el seu ingrés a la presó.

Els va envestir i va fugir per l'A-22

Els fets van tenir lloc minuts abans de les dotze de la nit del divendres 17 de setembre, quan una patrulla dels Mossos d’Esquadra que es trobava en una gasolinera de l’N-240, paral·lela a l’A-22, va veure un totterreny circulant per l’autovia en sentit Lleida amb un fort cop a la part davant i una roda punxada.

Mossos trànsit accidente / Europa Press

Imatge d'arxiu d'un dispositiu per accident dels Mossos / Europa Press

Mentre iniciaven les gestions pertinents i donaven l'avís, un altre conductor va alertar que a prop de la gasolinera s'havia produït un accident.

Els efectius que es van traslladar al lloc van trobar dues persones mortes, que eren parella, i les restes de la motocicleta en la qual viatjaven. També es trobava a terra la matrícula del vehicle que els havia atropellat i que havia fugit.

Les víctimes eren molt conegudes: Pepo Lladonosa

Poc després van poder aturar el conductor acusat, M.S.T., de 38 anys i veí de Lleida, que va donar positiu en la prova d’alcoholèmia, amb una taxa que triplicava la màxima permesa i drogues, en aquest cas, THC, és a dir, marihuana.

Per tot això se'l va acusar de dos delictes d'homicidi per imprudència greu, un altre delicte contra la seguretat viària, conducció sota els efectes de l’alcohol i omissió del deure de socors.

I ara, s'ha decretat la seva llibertat amb càrrecs, tot i que el Ministeri Fiscal i l'acusació particular estan en contra.

Audiencia Lleida / Google Maps

Audiència de Lleida / GM

Tal com detalla el diari Segre, les víctimes eren Josep "Pepo" Lladonosa, de 41 anys, i Maria Masip, de 39.

L'home, Pepo Lladonosa era el fill petit de Pepito Lladonosa, propietari del grup hoteler Nastasi.

El mateix mitjà explica que treballava a l’empresa familiar i era el responsable de l’hotel i spa Nastasi. La notícia de la seva mort i de la dona que era la seva parella en aquestes tràgiques circumstàncies va causar una enorme commoció entre el sector i a la capital del Segrià, on la família és molt coneguda.