Un camió del servei municipal de neteja de Sant Cugat del Vallès es va estavellar contra una casa ubicada a l’encreuament entre el carrer del Diamant i el carrer del monestir de Poblet aquest dijous. L’habitatge va quedar completament destrossat. Els fets van tenir lloc al voltant de la una del migdia, quan el conductor va perdre el control del vehicle per causes que encara es desconeixen. El camió va agafar gran velocitat cap enrere, ja que el carrer Monestir de Poblet té un fort pendent, i es va encastar amb la part posterior contra l’immoble, travessant-lo completament d’una paret a l’altra.

Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar agents de la Policia Local de Sant Cugat del Vallès i efectius dels Bombers de la Generalitat. Aquests últims van optar per no retirar el vehicle accidentat perquè no podien assegurar l’estabilitat de l’estructura de la casa, que es podria haver ensorrat completament. L’Ajuntament de Sant Cugat i Valoriza, l’empresa concessionària del servei, han lamentat els fets i han anunciat que s’obrirà una investigació per saber què va passar i esclarir l’accident.

La família que vivia a la casa es va salvar perquè havia anat a visitar la tomba de l’àvia al cementiri

Afortunadament, no ha calgut lamentar ferits. El conductor del vehicle i l’operari que l’acompanyava van sortir il·lesos, mentre la família que vivia a l’habitatge no es trobava a casa en aquells moments. De fet, segons ha explicat el fill del matrimoni que hi resideix en declaracions a Telecinco, a aquella hora els seus pares havien anat al cementiri a visitar la tomba de l’àvia i portar-li flors. “La meva família s’ha salvat per la nostra àvia”, assegura l’home. Els afectats han hagut de passar la nit a casa d’uns familiars. Segons han informat des del consistori, l'alcaldessa ha visitat la família afectada i s'ha posat a la seva disposició. Fins que les asseguradores del matrimoni i Valoriza dirimeixin la cobertura, la parella viurà a l'aparthotel facilitat per Serveis Socials. El vehicle de neteja es retirarà la setmana vinent.

accident camio neteja sant cugat
Imatge del camió encastat a un habitatge de Sant Cugat del Vallès / Foto: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès