Consternació a la província argentina de Chaco. Un home de 86 anys ha calat foc als seus veïns mentre dormien al pati exterior, matant un bebè de 3 mesos i deixant greument ferida a la seva mare, una noia de 20 anys. Es desconeix les causes de l’incident i els motius de l’ancià per provocar l’incendi, però les autoritats policials ja estan investigant si hi havia algun tipus d’enemistat entre ells.

Mata un bebè de 3 mesos després de calar foc al matalàs on dormia amb la seva mare

Els fets van tenir lloc la matinada d’aquest dissabte a la localitat de Juan José Castelli, al nord del país. El veí es va apropar al matalàs on mare i fill dormien a la terrassa, els va ruixar amb gasolina i va calar-hi foc. La virulència de les flames van fer que s’estenguessin a la casa del costat, la del mateix veí que havia provocat el foc. Els crits de desesperació de la mare i la gran fumarada de l’incendi van alertar els altres veïns, que van trucar als serveis d’emergència.

Fins al domicili es van desplaçar efectius policials i dels bombers, que van apagar les flames i van auxiliar les víctimes. La jove de 20 anys va poder ser rescatada amb vida, tot i que amb cremades de molta gravetat. Va ser traslladada en ambulància a un centre hospitalari, on segueix ingressada pendent d’evolució. Pel que fa al seu fill de 3 mesos, no es va poder fer res més que decretar la seva mort, provocada per les lesions patides.

L’home que havia provocat l’incendi també va haver de ser traslladat a un centre hospitalari per diverses cremades lleus al pavelló auricular. Allà va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi. Es desconeix les causes que el van motivar a calar foc als seus veïns i provocar aquesta tragèdia. Les autoritats policials han obert una investigació sobre els fets i tracten d’esbrinar si existia alguna enemistat entre l’ancià i les víctimes.