Es resol el cas del cadàver sense nom trobat fa mesos a Castelló d'Empúries (Alt Empordà): es tracta del Víctor, un home de 40 anys que va desaparèixer en estranyes circumstàncies fa mesos. Com que no portava cap documentació ni apareixia a la llista de persones desaparegudes, ha estat molt complicat esbrinar la seva identitat.

Els fets van passar el 21 de desembre del 2021 a Castelló d'Empúries. Tot va començar quan un surfista va veure un cadàver al mig de l'aigua. Immediatament, va alertar a Emergències 112 i els Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al lloc dels fets i van obrir una investigació per esbrinar a qui pertanyia el cadàver, que no tenia signes aparents ni de violència ni de criminalitat.

Ha estat molt complicat saber qui era el cadàver de Castelló d'Empúries

No obstant això, durant molts mesos, no van saber qui era i era molt complicat fer la seva identificació, ja que no portava ni cartera ni cap document per esbrinar més dades sobre qui era. A tot això se li ha de sumar que, a causa de l'estat de descomposició del cos, no li van poder fer les proves de les empremtes dactilars per esbrinar qui era, fet que va dificultar encara més la investigació. 

Víctor Bravo, un home de 40 anys desaparegut a Madrid

Després de mesos d'investigació, per fi li han pogut posar nom al cos trobat a Castelló d'Empúries. Es tracta de Víctor Bravo, un home de 40 anys i veí de Madrid que feia mesos que estava desaparegut. Aquest home ja havia desaparegut anteriorment i, en aquesta segona vegada, la seva família no va posar la denúncia. 

Sense signes d'haver patit una mort violenta

Van descobrir que es tractava del víctor gràcies a un paper que hi havia al seu cos, que els va fer sospitar. Després de fer les proves d'ADN, la pitjor de les hipòtesis es va complir: es tractava de Víctor Bravo i la seva mort no ha estat homicida, segons explica El Punt Avui.

Mossos d'Esquadra / Archivo

Els Mossos d'Esquadra aconsegueixen identificar un cadàver sense nom des de fa quatre mesos: es tracta del Víctor Bravo, un home de 40 anys de Madrid que va desaparèixer en estranyes circumstàncies el mes de desembre / Arxiu

Els dos cadàvers de Girona que ningú no sap qui són: quatre anys de misteri

Tot i que aquest cas s'ha resolt, a Catalunya hi continuen havent cadàvers sense identificar des de fa anys. Un d'ells és el d'una noia que va aparèixer penjada en un galliner a Sant Julià de Ramis (Pla de l'Estany). Han passat quatre anys des dels fets i, de moment, no han aconseguit esbrinar la seva identitat. 

El mateix passa amb un cadàver d'un home trobat al fons del mar a Lloret de Mar (Selva), que va ser localitzat dies abans de la noia del galliner. Tot apunta que s'ha suïcidat, però igual que la jove de Sant Julià de Ramis, tampoc apareix als registres de persones desaparegudes, uns fets que causen gran intriga a tothom.