Un cadàver ha aparegut a Montjuïc, indret en el qual els Mossos d'Esquadra busquen el pare del nen assassinat en un hotel de Barcelona. Segons ha avançat Nius, dues treballadores del servei municipal de neteja han trobat el cos. No obstant això, la policia catalana ha assegurat que la troballa no té res a veure amb el cas de la recerca del fugitiu Martín Ezequiel Álvarez Giaccio.

Cadàver en avançat estat de descomposició

La troballa s'ha desvinculat de l'assassinat d'un nen de dos anys, presumptament en mans del seu pare, que ahir dimecres va commocionar a la ciutadania.

Les dues treballadores desbrossaven la vegetació d'una part de la muntanya barcelonina quan han topat amb el cos, que es trobava en un avançat estat de descomposició i del qual emanava una pudor que impregnava "des de fa dies" la zona on es trobava, relata Nius.

Es desconeix la identitat de la persona morta, però la policia catalana i fonts municipals ja han avançat que no té res a veure amb el cas i la recerca del presumpte parricida.

Martín Ezequiel Álvarez no apareix

La versió principal d'ahir dimecres era que l'acusat hauria fugit cap a Montjuïc després de matar el seu fill. La muntanya està atapeïda de camins de terra, pistes forestals i canvis de rasant que dificulten les tasques de recerca, efectuades per terra i aire. No obstant això, Martín podria haver fugit de la ciutat.

La policia catalana controla estacions de tren, d'autobús, aeroports i els voltants dels habitatges de familiars, amics i companys de Martín, que residia al Vendrell (Tarragona). La dona estava residint en un immoble del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona amb el menor.

E9pdBnRWEAsRjrE

@mossos

Després d'hores de tasques  infructuoses per localitzar l'home, la policia catalana va fer ahir a la tarda una crida a la col·laboració ciutadana amb la difusió d'una fotografia i una descripció completa del sospitós. Es tracta de Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, que té 44 anys, mesura 1,78 centímetres d'alçada, porta el cabell rapat, la barba retallada, té complexió atlètica i els ulls marrons.

En el moment de la seva fugida vestia una samarreta grisa, uns texans i unes sabates vermelles, i no portava cap tipus de bossa o motxilla. Els Mossos han demanat que qualsevol persona que en tingui informació truqui al 112.

Implicat en l'assassinat del seu fill 

"Te'n penediràs": És la frase que el pare del menor assassinat a un hotel de Barcelona hauria dit a la mare del nen abans d'assassinar-lo, en relació al procés de separació dels progenitors. La dona va alertar les autoritats de l'amenaça però el desenllaç va ser tràgic. La policia va rebre l'avís de que van trobar el cadàver d'un nen petit en una habitació de l'hotel La Concordia, a l'avinguda del Paral·lel. Era el fill de la denunciant i de Martín. 

L'amenaça que Martín va professar a la mare abans de la mort de l'infant l'incrimina presumptament amb la mort del menor. També el fet que Martín apareix a les gravacions de seguretat de l'edifici mentre escapa de l'escena del crim.  I també el missatge que el fugitiu va enviar a la dona suposadament després del crim: "A l'hotel tens el que et mereixes".