Els Mossos d'Esquadra no es rendeixen i segueixen buscant el cadàver del bebè que presumptament va matar i fer desaparèixer una noia de 20 anys a Tarragona.

Ella i la seva mare de 42 anys, les dues acusades del crim, estan a la presó de manera provisional mentre, de manera paral·lela, la Fiscalia i el jutge que porten el cas han acceptat accedir al mòbil de la noia per intentar aconseguir més indicis de com i on van desfer-se del cadàver de la criatura, segons ha avançat el Diari de Tarragona.

Els fets es remunten al passat mes de març de 2020 quan, presumptament, la noia va donar a llum a un nadó i entre ella i la seva mare, l'àvia del nadó, el van matar i se'n van desfer al barri de Torreforta de Tarragona. El mes d'abril de 2021 van ser detingudes pels Mossos de Tarragona acusades d'homicidi. Des de llavors que són a la presó de Mas d'Enric.

Les passes de la mare i l'àvia per trobar el bebè

La policia catalana ha resseguit totes les passes de la mare i de l'àvia, però ara mateix es troben en un carreró sense sortida. Les dues no aclareixen on van desfer-se de la criatura i això complica les investigacions. Els Mossos, però, tenen clar que la dona va arribar a tenir la criatura, però no hi ha constància d'haver-lo inscrit al registre civil.

Els investigadors van demanar al jutge que porta el cas accedir a tota la informació del mòbil de la noia de 20 anys, però el magistrat no ho va acceptar. Finalment, després d'un recurs de la Fiscalia, l'Audiència Provincial de Tarragona ha acceptat la petició dels Mossos i permetre als investigadors de la policia catalana accedir al mòbil. Els agents podran saber tots els missatges que va enviar la dona, totes les trucades que va fer i també la geoposició del terminal.

Van llençar el bebè en un contenidor de brossa

Tots els missatges, trucades o notes de veu poden ser claus per confirmar el crim -l'Audiència Provincial hi veu un possible assassinat- i també saber on van desfer-se del cadàver. Tots sembla indicar que el van abandonar en un contenidor, tal com va avançar ElCaso.cat el mes d'abril, per amagar-ho també del pare, que no sabia que la noia estava embarassada.

La interlocutòria no amaga que poder localitzar el cadàver de la criatura no serà fàcil, però volen esgotar els darrers cartutxos i intentar-ho amb la localització del mòbil. Si bé els Mossos volien tenir informació d'un temps molt llarg, els magistrats han concentrat els dies que poden ser objecte d'estudi per part dels investigadors. Si entre la mare i l'àvia del nadó van parlar per WhatsApp sobre el fet, els Mossos podran ara estirar fil.

Va intentar avortar massa tard

Segons també es desprèn de la interlocutòria de l'Audiència Provincial, els Mossos tenen informació que la noia va presentar-se a una clínica per avortar el desembre de 2019, però ja no va ser possible, per l'avançat estat de la gestació.

La van derivar a un centre d'atenció primària (CAP) per fer seguiment de l'embaràs, però no s'hi va presentar. Segons els Mossos, el part va ser entre el març i l'abril i malgrat que la dona va confirmar a unes amigues que havia tingut la criatura, no consta en cap registre ni hi ha rastre del nen.